Ilyen lesz a Szekszárd-palack?

2013. október 08. 17:41

Az Instagramról tudtuk meg, milyen közös palackba teszik majd legjobb minőségű kadarkáikat, kékfrankosaikat és bikavéreiket a szekszárdi borászok. A cél, hogy nagyobb súlya legyen a piacon a szekszárdi bornak, ezáltal többet adhassanak el belőle.

2013. október 08. 17:41

Ifj. Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok borásza az Instagramra posztolta három újgenerációs címkéjű Heimann-bor mellett a közös palack első mintáját: 

Szeptember 16-án a borászok a szekszárdi városházán három órányi vita után azt eldöntötték, hogy legyen a szekszárdi borvidékre jellemző borospalack. Az elvi megállapodás szerint a Szekszárd felirattal ellátott, hatszáz grammos, nyújtott, sötétzöld burgundi palackból ötszázezret vásárolnak majd a termelők az elkövetkező öt évben, írja a közös palack ötletéről a Tolna megyei hírportál, a TEOL.

A megyei lap cikkéből kiderül: a szekszárdi kadarkát, kékfrankost és bikavért tölthetik majd a borászok az új palackba. Egy palack nagyjából 140 forintba kerülne, szemben a mostani 70 forintos átlagárral. Az egész kezdeményezés célja, hogy nagyobb súlya legyen a piacon a szekszárdi bornak, ezáltal többet adhassanak el belőle. Az imázsépítés ugyanakkor áremeléssel is jár: a kadarka palackját legalább kétezer, a kékfrankosét háromezer, a bikavért háromezer ötszáz forintért adnák a megyei hírportál szerint.

A közös palackba csak azt a bort lehetne tölteni, amit a helyi borászokból álló bizottság tagjainak 75 százaléka erre alkalmasnak ítél.

Saját borvidéki palackja Tokaj-Hegyaljának is van: a tokaji borkülönlegességeket már sok éve az úgynevezett félliteres tokaji palackba töltik, és nemrég vezették be a komolyabb száraz tokaji fehérborokhoz a félliteres palack 0,75 literes párját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!