Két ukránt szúrt halálra egy orosz férfi Németországban

2024. április 28. 20:20

Egyelőre nem ismert a gyilkosságok indítéka.

2024. április 28. 20:20

Nyitókép illusztráció. Fotó: WOLFGANG SCHWAN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Halálra késeltek két ukrán férfit Németország déli részén. A hatóságok letartóztattak egy orosz férfit, aki a gyilkosságok lehetséges gyanúsítottja – idézte az AP News a német rendőrség közleményét.

A két ukrán férfi – egyikőjük 23, a másik 36 éves volt – a dél-németországi Garmisch-Partenkirchen megyében élt. A felső-bajorországi Murnau településen egy bevásárlóközpont területén ölték meg őket. Nem sokkal a gyilkosságok után a rendőrség egy 57 éves orosz férfit tartóztatott le – idézte a lap a dpa hírügynökséget.

Az áldozatok és a gyanúsított nevét a német adatvédelmi szabályoknak megfelelően nem hozták nyilvánosságra. 

A gyilkosságok lehetséges indítéka egyelőre nem ismert. Az sem volt világos, hogy a három férfi ismerte-e egymást – írta az AP News.

Az összeállításból az is kiderült, hogy több mint 1 millió ukrán menekült érkezett Németországba azóta, hogy Oroszország 2022-ben teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen. Németországban jelentős orosz bevándorló közösség is él. Közülük mintegy 2,5 millió német felmenőkkel is rendelkezik, akik többnyire a Szovjetunió összeomlása után, az 1990-es évek elején költöztek az országba.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2024. április 30. 13:12
Ha katonák voltak, akkor ott kiképzésen lehettek. Amilyen nagy pofával hangoztatták, hogy - akár - külföldön is célpont az orosz, nem gondolták, hogy visszanyal a fagyi. Az orosz is joggal érezhette, hogy, területtől függetlenül, a két ukrán hadfi ellenség. Csak arra vagyok kíváncsi, a németek hogyan kárpótolják a hoholokat? Küldenek két bundeswehres drag queent?
NokiNokedli
2024. április 29. 05:15 Szerkesztve
Dezertált ukránok voltak? Stílszerűen AK-ra felcsatolt szuronnyal történt? Amiért ilyen komoly hír lett, még az is felmerülhet, hogy erősen antiszemita volt a cselekedet.
Csigorin
2024. április 29. 03:00
no ha egy 57 eves orosz elintez ket harmincast akik szinten nem lekvarbol vannak lehet utanaszamolni hany fritzet vagy plane csigaevot tudna hidegre tenni egy 30 as 😁
2024. április 28. 23:30 Szerkesztve
"Lami66 2024. április 28. 21:26 Pontosítsunk kicsit. Ukrán katonákat késelt az orosz. t.ly/DcfgO — ukran-katona-volt-a-ket-ferfi-akiket-nemetorszagban-meggyilkolhatott-egy-orosz-allampolgar/" Biztosan vmi jól látható helyen volt rajtuk a jellemző ukronáci tetoválás (szerk: pl. a nyakukon egy Azovos), hogy ne essék tévedés — hát nem is esett…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!