A Jobbik kiszűrné a távközlési adó áthárítását

2012. július 16. 11:37

Olyan monitoringrendszer kiépítését sürgeti az ellenzéki párt, amely képes kiszűrni, ha a szolgáltatók áthárítják a terhet a lakosságra.

2012. július 16. 11:37

A Jobbik a távközlési adóval kapcsolatban olyan monitoringrendszer kiépítését sürgeti, amely képes kiszűrni, ha a szolgáltatók áthárítják a terhet a lakosságra – közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn. A politikus közleménye szerint a Jobbik elutasítja azt az „álszent kormányzati indoklást”, hogy az erős verseny megakadályozza majd az adók áthárítását, és egy olyan ellenőrző, monitoringrendszer azonnali kiépítését sürgeti, amely akár hétről hétre képes mérni a díjtétel-emeléseket, s azonnal kiszűrni, ha az érintett óriáscégek kibújnának saját fizetési kötelezettségeik alól.

Z. Kárpát Dániel közleményében emlékeztet arra, hogy bár a kormány szándékai szerint a távközlési adót az ágazat három nagy cége vállalja majd, azóta közülük ketten is jelezték, hogy „minden pironkodás nélkül” áthárítják ügyfeleikre azt az adót, amit nekik kellene fizetniük.

Hangsúlyozta: az áthárítás nagy része az egyszerű polgárokon és a munkahelyek többségét biztosító kisvállalkozókon csapódhat le, „erős a gyanú”, hogy az ágazat nagyobb szolgáltatói a rájuk kivetett adó teljes egészét még ebben az évben ki tudják fizettetni előfizetőikkel. Az ellenzéki képviselő felhívja a figyelmet arra, hogy a napokban az egyik legnagyobb, korábban magyar tulajdonú távközlési cég jelentette be, „kedvezőtlen piaci folyamatok” miatt szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását, s bár a cég kommunikációja szerint ez nem az új távközlési adó áthárítását jelenti, az időzítés ismeretében nehéz elképzelni, hogy az emelésben nincs szerepe a kormányzat újabb megszorító lépésének.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2012. július 16. 13:27
A Jobbik a távközlési adóval kapcsolatban olyan monitoringrendszer kiépítését sürgeti, amely képes kiszűrni, ha a szolgáltatók áthárítják a terhet a lakosságra Nálam ez viszi ma a "legidiótább ötlet" díjat
tarackos
2012. július 16. 12:39
A jobbiknak inkább azt kellene kérnie, hogy álljanak ki a zemberek elé és mondják meg mennyi pénzre lenne szükségük. Ne pedig mindenre szétkenjék a cuccost mint most. Sőt, mi a péróért kell a telefonadó? Mert elqrták? Viki a tranzakciós adónál már be sem merte hazudni, hogy nem hárítják át...
Secnir
2012. július 16. 11:59
a kezdeményezés ötös. viszont kivitelezhetetlen. ergo a javaslat -megvalósíthatóság hiányában- egyes.
Basiliscus
2012. július 16. 11:54
Ne a zemberek fizessék meg! Fizessenek a marslakók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!