Zsidózó jobbikos indul az önkormányzati választáson

2024. április 20. 16:35

Juhák Tamás korábban kompenzációs listáról került be a pesterzsébeti önkormányzatba.

2024. április 20. 16:35
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Facebook

Forró a helyzet Pesterzsébeten, a dél-pesti kerületben gőzerővel készül az ellenzék a júniusi önkormányzati választásra. Ringbe száll többek között a polgármesteri székért az a Fekete Katalin is, aki korábban „véletlen” kifelejtett pár milliót a vagyonnyilatkozatából.

Ezt is ajánljuk a témában

A XX. kerület polgármester címéért folyó ádáz küzdelem mögött felsejlenek a füstös szobában meghozott pártalkuk is, mint ismert, január elején a Momentum azt tudatta nagy csinnadrattával, hogy Gyuricza-Somodi Klárát indítják majd polgármesternek. Alig két hónapig örülhetett a politikus jelöltségének, mert a DK-s gőzhenger jött és darált: márciusban a Momentum visszaléptette Gyuricza-Somodit, ezek után pedig bejelentették, ők is a DK jelöltjét, a fentebb már említett Fekete Katalint támogatják. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az önkormányzati képviselői pozíciókért is komoly csata bontakozik ki.

Egy ökölbe szorított emoji melletti „Tegyünk rendbe Pesterzsébetet! “ szlogennel röffentette be kampányát Juhák Tamás is, aki eddig is a Jobbik színeiben volt a kerület önkormányzati képviselője, ezen pedig a jövőben sem szeretne változtatni. 

A 6. választókörzetben induló Juhák ismerős lehet olvasóinknak, ugyanis ő volt az, aki korábban kis híján belebukott az antiszemita-botrányába. A Mandiner birtokába jutott korábban Juhák több Facebook-bejegyzése, amelyekben a politikus nem egyszer nyilvánosan zsidózott.

Isten éltessen, drága zsidó származású barátom!” 

– köszöntötte fel egyszer ismerősét a jobbikos önkormányzati képviselő, míg máskor azt írta: „boldog neved napját, te zsidó!”.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Juhák közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt években a kerületi lakosság kisebb-nagyobb gondját sikeresen megválaszolta, továbbá úgy fogalmazott, hogy „az elmúlt időszak kellő tapasztalattal látott el azzal, hogy ezt a feladatot továbbra is vállalni tudjam”.

Bíró Lászlót is nagy szeretettel támogatta

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő 2020-ban bekövetkezett tragikus halálát követően a kormánypárt a motorbalesetben életét vesztő politikus lányát, az azóta már államtitkár Koncz Zsófiát indította, míg ellene az ellenzék beállt Bíró László mögé.

Bíró sorozatosan antiszemita bejegyzéseket, hozzászólásokat tett közzé Facebook-oldalán, nem egyszer „judapestezett”, de elmondta véleményét a „zsidó uzsora-banktőkéről” is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Juhák Tamás pesterzsébeti politikus jobbikos önkormányzati képviselőként aktívan részt vett az ellenzéki jelölt kampányában, a Jobbik hivatalos Facebook-oldala 2020 októberében ki is tett egy képet, amelyen Juhák látható a Bíró Lászlót támogató molinók előtt. Bíró végül visszalépett az előválasztástól. 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. április 21. 17:33
Újrahasznosítják a hulladékot.
atti64
2024. április 21. 09:17
SOK A PATKÁNY AZ ORSZÁGBAN MÉG MINDIG!!!!!!!!!!!!!!
bodrigyuri
2024. április 20. 20:03
Tele van a közélet zsidóval. Valamilyen szótári főnevet használni kell rájuk.
Uztu
2024. április 20. 19:27
Cionistáknak nem tetszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!