Jobbik: Csak a multik fizessék a távközlési adót

2012. május 25. 13:56

A párt felszólította a kabinetet, módosítsa úgy a távközlési adó szabályait, hogy a magánembereknek és a magyar kkv-nak ne kelljen fizetniük. A multik adóját ezzel párhuzamosan viszont megemelné a párt.

2012. május 25. 13:56

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy módosítsa a távközlési adó szabályait és mentesítse az új adónem alól a magánembereket és a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, ezzel párhuzamosan pedig a multinacionális cégeknél emelje meg az adó mértékét – jelentette ki Z. Kárpát Dániel.

Emlékeztetett: a kormánypárti politikusok folyamatosan azt hangoztatják, hogy a távközlési adót a mobilszolgáltatók nem hárítják majd át a felhasználókra. Feltette a kérdést, ha ezt valóban így gondolják, akkor a kormánytöbbség miért fogadta el csütörtökön a költségvetési és a gazdasági bizottságban is azt a módosító javaslatot, amely szerint a távközlési adó maximuma idén magánszemély esetén havi 400, cégek esetében pedig 1.400 forintra csökkenne havi 700, illetve 2.500 forintról. A Jobbik szerint a mobilszolgáltatók igenis át fogják hárítani a távközlési adót, ami ellen a kormány csak úgy tudna tenni, ha ezt törvényben tiltaná meg.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoukySanjay
2012. május 25. 23:15
Egyre jobban tetszik a Jobbik hozzáállása az ügyekhez.Helyesnek tartom ezt a felvetésüket is.Miért is kell a szegény Mari néninek fizetni egy fillért is?Mert ezek a tetvek elhetrdálják mindenre a pénzt?Mármint az Mszp-s tetvek.
Öreg
2012. május 25. 21:15
Törvényben nem lehet diszkriminációt előírni ! A kormánynak csak az áthárítás megakadályozására van- nehezen ellenőrizhetően - módja. A kibicek meg azt javasolhatnak, amit akarnak, főleg olyasmit-mert az ellenzéknek az a siker- amit bem lehet megvalósítani.
Viktus
2012. május 25. 21:08
Az a baj a multira kivetett adó lényegében előbb-utóbb v.hol lecsapódik sajnos az adók már csak ilyenek a végén v.ki szív ...
L066H
2012. május 25. 18:48
Azt nem értem miért kell felvennie a Jobbiknak ezt az emeszpés stílust. A kormány csinál valami értelmeset, erre ők rátromfolnak, hogy elmondhassák, szar a törvény. :) Pedig erre aztán nem lehet mondani, hogy a szegények fizetik, a gazdagok meg nem. Találjanak ki maguktól hasonlóan jó adókat. Mivel Magyarországon a legmagasabb a mobilozás költsége így a kormány jogosan adóztatja az ezen lévő extraprofitot, amit ugyanazek a cégek nálunk gazdagabb országokban nem tudnak realizálni. Szerintem még kevés is 2 Ft.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!