A Sugárból indult, ma Trumppal szelfizik a világ legmagasabb üzleti pozíciót betöltő magyarja

2020. március 11. 10:33

Fontos feladat a tapasztalatok átadása, a sikereket elért vállalati vezetők megbecsülése, mondta Kapitány István, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten, a Menedzserek Országos Szövetségének új elnökeként.

2020. március 11. 10:33
null
Oláh Dániel

Fontosnak nevezte Kapitány István, hogy segítsék a menedzserek szakmai fejlődését, és még nagyobb számban legyenek jelen a regionális, nemzetközi üzleti életben. A szövetség a jövőben is folytatja eddigi sikeres programjait, köztük a mentorprogramot, a menedzserek munkáját bemutató rendezvényeket, és szorosabbra kívánják fűzni kapcsolatukat az európai társszervezettel, mondta Kapitány István.

A szövetség szombaton 26. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadó gálát, ahol hét kategóriában díjazták 2019 legkiválóbb menedzsereit.

Az Év menedzsere 2019. díj kitüntetettje Várkonyi Viktor, a Nemetschek csoport tervezési divíziójáért felelős igazgatósági tagja  lett, aki 2009-től tíz éven át volt a Graphisoft SE vezérigazgatója.

Kapitány Istvánt a Menedzserek Országos Szövetségének rendkívüli tisztújító közgyűlésén 2020. január 20-án 100 százalékos szavazati aránnyal választották meg a szervezet új elnökének három évre, a poszton Szirmák Botondot, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját váltja, a leköszönt elnök a szövetség március 7-én tartott gáláján adta a megbízatást az új elnöknek.

A szövetség jogelődjét, a Gazdasági Vezetők Érdekképviseleti Szervezetét 1990-ben alapították, az 1993-ban bejegyzett Menedzserek Országos Szövetségének jelenleg mintegy 200 egyéni tagja van.

„Kapitány István két hónap alatt általában végigutazza a Földet, Buenos Airestől Bangalore-ig tárgyal a helyi Shell-cégekkel, és ez nemhogy fárasztja, hanem még fel is tölti” – írta a Forbes Kapitányról. „1987-ben a Sugár Üzletközpontban egy 26 éves fiatal próbált meg lecsillapítani egy igen harapós kedvében lévő vevőt. A srác sikerrel rábeszélte a felpaprikázott hangulatú urat, hogy igyanak meg egy kávét. Akkor még nem tudta, hogy a Shell márka kereskedelmi vezetője ül vele szemben, de mire felálltak az asztaltól, nem csak a konfliktus múlt el nyomtalanul, de a srác kapott egy állásajánlatot is. Így indult Kapitány István sztorija a zuglói Vasedényből” – szól a páratlan magyar karrier története. Számos üzletet épített fel, ezért is nevezték főnökei a magyar csodafegyvernek.

„Fölkelek reggel, megborotválkozom, nem gondolok magamról túlságosan sokat, de tudom, hogy mennyit jelent a kutasnak, ha egy globális vezető kezet fogott vele vagy megölelte. Azért megyek, hogy inspiráljam, motiváljam őket” – nyilatkozta Kapitány, aki ma gyakorlatilag a világ minden egyes Shell kútjának a főnöke, így nem meglepő, hogy Trump elnökkel is van közös fotója a Facebook-oldalán.

 – írta a Kapitányról. – szól a páratlan magyar karrier . Számos üzletet épített fel, ezért is nevezték főnökei a magyar .  – nyilatkozta Kapitány, aki ma gyakorlatilag a világ minden egyes Shell kútjának a főnöke, így nem meglepő, hogy Trump elnökkel is van közös  a Facebook-oldalán.

(MTI, Makronóm)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. március 16. 19:57
Te mások sikereiről olvasva mindig rosszul leszel. A saját tehetségtelenségeddel, tudatlanságoddal szembesülsz ilyen kor, s azt nehezen viseled.
Orange79
2020. március 16. 19:56
Biztosan rendkívül motiváló egy csóringer kutasnak, hogy a dúsgazdag szupermanager csillogó mosollyal lapogatja kicsit a vállát a mosó előtt... Nyilván számára bejött az élet, jókor volt jó helyen, mákja volt és tett is érte, hogy ott legyen ahol ma van de az ilyen inspirációs hablatytól rosszul vagyok.
BőröndÖdön
2020. március 16. 15:49
A pojáca-szelfi az egyetlen bibi a sztoriban...:)
I_Isti
2020. március 12. 16:18
Jó a frizurájuk! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!