Színt vallott Stoltenberg: Nőni fognak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások

2024. április 29. 15:47

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése.

2024. április 29. 15:47
Jens Stoltenberg

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

A NATO-tagországok kudarcot vallottak a katonai segélyre vonatkozó, elmúlt hónapokban tett ígéreteik beváltásában, de most már nőni fognak az Ukrajnába irányuló fegyver- és lőszerszállítmányok – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn Kijevben, ahová előre be nem jelentett látogatásra érkezett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Ukrajna haladéktalanul megkapja a Patriot rakétákat, amelyeket a szövetségeseitől kért.

Ami a további csomagokat és a Patriot rendszerekhez szükséges rakéták számát illeti, azt hiszem, hogy megkapjuk ezeket a készleteket”

– idézte Zelenszkijt az UNIAN ukrán hírügynökség. Az államfő közölte: az Ukrajna-NATO Tanács április 19-i ülésén Kijev azt a választ kapta, nem lesz szünet a lőszerellátás folyamatában.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 02. 23:28
"Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése." A drámai az, hogy azt mondta először ne a saját készleteiket töltsék fel a NATO tagállamok, hanem adják oda ukrajnának. Csakhogy ő nem ukrajna főtitkára, hanem a NATO é !!! Azonnal le kellene mondania. Mint Annalénának aki ugyanezt mondta. Nem érdeklik a német szavazói, hogy ne adjon, ő ukrajnának megigérte és ad. A német óvodák támogatása helyett. Elképesztő hogyan maradhatnak ezek után pozicióban. Miért nem ront rájuk a média.
free-1
2024. április 30. 14:12
Gyilkosok! Az USA nem adja ingyen a fegyvert a saját Óvilági új, ukrán gyarmatainak (GMO-s termőföld befektetéseinek) védelmére! Micsoda egy lángész ez a US. Háborút vív úgy hogy egy amaerikainak sem kell meghalnia. Sajnos talált egy balek országot magának a nyugati nagytőke! A demokrácia exportja néha áldozatokat követel....na de ennyit? Kijevben a majdani puccs CIA-s sortüzek áldozatai nem voltak elegendők? Zelenszkij Ukrajna népeinek elárulója. Ebben az őrült vérengzésban pedig vagonszám viszik magyarjainkat (is) a donyecki vágóhídra. Semmi különbség Zelenszkij és Hitler (vagy épp Sztálin) emberélet-tiszteletében!
zlorinczi
2024. április 30. 11:40
Ezzel párhuzanosan és összefüggve nőni fog a Közel-Keleten és a Szahel térségben eladósorba kerülő nyugati fegyverek és muníció mennyisége, illetve egyenes arányban fognak nőni bizonyos off-shore bankokban levő, ukrán nevekre szóló banketétek.
2024. április 29. 21:51 Szerkesztve
Igazad van Stoltikám... igazad van, de tudod mit? Nem ártana a szááltmány minden egyes darabjának a működését kipróbálni.. (mondjuk rajtad)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!