Újabb név került be a kalapba: eddig ismeretlen edző kerülhet Szoboszlaiékhoz

2024. február 25. 16:48

Lassan a célegyenesbe fordul a Liverpool Jürgen Klopp utódjának a kiválasztásával.

2024. február 25. 16:48
A Liverpool FC címere

A Liverpool-szurkolók még mindig nehezen barátkoznak meg a gondolattal, hogy a félistenként tisztelt menedzserük, Jürgen Klopp a szezon végén távozik a posztjáról. Sőt, nemcsak a drukkerek. Mint azt megírtuk, egy exkluzív interjúban Szoboszlai Dominik elárulta, hogy a játékosok is nehezen barátkoztak meg a német menedzser távozásának hírével. Az élet azonban megy tovább, ahhoz, hogy gördülékeny legyen az átmenet, lassan időszerű lesz kinevezni az új szakembert, akire rá lehet bízni a klubot. A vörösöknél eltöltött kilenc év után a német taktikus a klub egyik legjobb menedzsereként távozik, így az utódlás hatalmas felelősséggel is együtt jár.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első hírek arról szóltak, hogy a Liverpoolban korábban öt évet játszó spanyol középpályás, a Bayer Leverkusen csodatevője, Xabi Alonso a favorit Klopp helyére, a baszk szakembert azonban a Thomas Tucheltől és Lőw Zsolttól elköszönő Bayern München is megkörnyékezte. Ha az angolok nem tudják visszacsábítani a klubhoz Alonsót, a vörösök a portugál Sporting menedzsere, Rúben Amorim felé fordulhatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Mennyire lenne előremutató a 39 éves mester kinevezése?

Bár Amorim játékoskarrierje döntő részét a Benficánál töltötte, fiatal edzőként először a Casa Pia és a Primeira Liga-rivális Braga csapatánál tette le a névjegyét. Előbb a tartalékegyüttest irányította, majd 34 évesen már a felnőttek vezetőedzőjeként számoltak vele – kevesebb, mint hat hónapot volt a klubnál, de megnyerte a portugál Ligakupát. Egészen imponáló mérleggel rendelkezett: 13 bajnoki meccsén 10 győzelmet aratott! A szezon hajrájára gyorsan szerződtette a Sporting. Az elmúlt három teljes szezon során Amorim két Ligakupát nyert, valamint 19 év után megszerezte a zöld-fehérek első bajnoki címét. Remek teljesítmény, a fiatal szakember ki is érdemelte az év menedzsere díjat a Primeira Ligában.

„Amorimot nagyra értékelik itt Portugáliában. Nagyon megbecsült edző, kétség nem fér a szakmai hozzáértéséhez.

Ezen túlmenően az emberek értékelik a kommunikációját: egy olyan edző, aki nagyon őszinte és közvetlen a válaszokban, mindig tiszteli az ellenfelet.

Őszinte és barátságos embernek tűnik” – mondta róla Gonçalo Tristão Santos, a Transfermarkt portugál tartalommenedzsere.

Milyen stílusú futballt játszik Rúben Amorim?

Mint minden sikeres edző, Amorim is tökéletesen és ügyesen változtatja taktikáját, illetve rendszerét, hogy megfeleljen az elvárásoknak, illetve adott esetben meglepje az ellenfelét. A fiatal menedzser alapvetően a három belső védőből álló hátsó sort részesíti előnyben, a Sportingnál azonban megmutatta, hogy ez a taktika is sikerre vezethet. Évek óta bizonyítja, hogy komoly dolgokra képes: folyamatosan versenyben van a bajnoki címekért!

„Úgy nyerte meg a bajnoki aranyérmet, hogy elsősorban a kontrákra épített. A Sporting egy olyan csapat volt, amely mélyebben játszott a pályán, de gyorsan támadta az ellenfél kapuját, és nagyon eredményes volt.

A következő szezonokban azonban végül alkalmazkodott a Sporting játékstílusához, a csapat több labdát birtokolt és több időt töltött az ellenfél térfelén, másképp kezdett játszani.

A csapat nem nyerte meg a bajnokságot, de a Sporting futballja vonzóbbá és kiszámíthatatlanabbá vált. Az előző szezonban aztán minden rosszul sült el, most azonban Amorim érkezése óta a legdinamikusabb Sportingot láthatjuk” – jegyezte meg Santos, majd hozzátette:

„Amorim olyan edző, aki szereti fejleszteni a fiatal játékosokat. Így van ez a Sporting akadémiájáról érkezők, illetve az újonnan igazoltak esetében is” – fejtette ki Santos.

A Liverpoolnál ez remek ajánlólevél, a kérdés pedig hamarosan eldől, hiszen Jürgen Klopp ideje májusban lejár a klubnál.

Fotó: Pixabay

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 26. 10:43
Ha a bal felső sarokban nem lesz Szoboszlai, akkor eladták a Mandit.
I feel the earth move under my feet
2024. február 25. 17:08
Lehet, praktikus lenne egy személyi asszisztens is Szoboszló Domingó számára... Mondjuk kerekeszéken kitolná a meccs előtt a kispad mellé, a meccs végén meg vissza..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!