Jól jövedelmező üzlet baloldali önkormányzatoknak dolgozni – vallja Gyurcsány és MZP tanácsadója

2022. március 06. 19:00

Soós Edvin már a 2019-es önkormányzati választások előtt feltűnt a XV. kerületben, Újpesten és Tatabányán. Jelenleg Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, Varju László DK-s országgyűlési képviselő és Déri Tibor momentumos polgármester mellett dolgozik.

2022. március 06. 19:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nyitókép forrása: MTI/Kovács Tamás/Mohai Balázs

– Soós Edvin bejáratott név a baloldalon: önkormányzati megbízások mellett dolgozott a Music FM-ben, innen Friderikusz Sándor miatt távozott

– DK-s, MMM-es kapcsolatait nem titkolja, karrierállomásait vélhetően Varju László DK-s parlamenti képviselő egyengetheti

– Tartozások miatt saját érdekeltségei adóvégrehajtás alatt állnak, erőszakos cselekmények miatt pedig nem egyszer állt már bíróság előtt

***

Így vagy úgy, de a baloldali kormányfőjelöltek mögött, mellett mindig előkerülnek Gyurcsány Ferenc emberei. Karácsony Gergely főpolgármester országjárását a volt miniszterelnök egykori testőre, Handl Tamás figyelte testközelből. Márki-Zay Péter kampánykörútjának állomásain viszont Soós Edvin, a DK-elnök egyik kommunikációs stratégája, a Music FM egykori zenei szerkesztője szokott feltűnni. (Az ATV-s igazolások, Péterfi Judit és Simon András mellett.)

De a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetőjének tanácsadója nem csupán a már hírhedtté vált videók miatt került fel a politikai térképre, hanem például a céges ügyeivel, amelyről így vallott (sic!):

„Hála Istennek a kirúgásom után elkezdtem a politikai pályán mozogni és ez beért 1-1,5 év után. Most, az októberi választásnál (Soós a 2019-es önkormányzati voksolásokra utal – a szerk.) három polgármesternek voltam a stábjának a vezetésében. Az Internetes és egyéb sajtó, és grafikai, és plakát tartalmi megjelenéseit segítettem, írtam, videó tartalmakat gyártottunk. Tehát egy nagyon központi szerepben egy egész más szemléletet hoztam be a politikai térbe, ami sikeres volt. 5 választásból 5-öt nyertem. Tehát 3 most októberi jelöltből mindegyik polgármester lett. Tehát most hála Istennek, jobban keresek, mint valaha. Újpest önkormányzata a legkomplexebb csomagot rendeli meg tőlem és az én általam felügyelt cégektől. Tatabánya polgármestere, Szűcsné Posztovics Ilona is megrendelőm, ott is tanácsadói szerződésem van. Tulajdonképpen sikerült ezt a kirúgásom másnapján. A XV. kerületi polgármestert hívtam fel…”

Baloldali önkormányzatok, jól jövedelmező kontraktusok

– ezt írja Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc, Varju László és a tatabányai polgármester embere: Soós Edvin.

Tatabányán

Még tavaly számolt be a Hello Tatabánya elnevezésű Facebook-oldal az augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatos szerződéskötésekről. Ebben az áll, a Gyurcsány-párti városvezető azért támadhatta az Agora Nonprofit Kft.-t, annak ügyvezetőjét, Sámuel Botondot, hogy a kultúra-, szabadidő-, közösségszervező, valamint a sportlétesítményeket üzemeltető szervezet mellett más cégek is kapjanak szeleteket a tortából:

Az oldal kezelőjének adatigényléséből kiderült, hogy ellentétben a korábbi gyakorlattal, amikor még csupán az Agora szervezett rendezvényeket Tatabányán, tavaly két cég is bevonásra került 19 millió forintért az államalapítási ünnepség megszervezésébe.

13,5 milliót egy esküvőszervezéssel foglalkozó vállalkozás, a WEDO Events Kft. zsebelt be. Ez lett a főszervező. A céget 2019. novemberében alapították. Egy hónappal az önkormányzati választások után. 5,4 milliót viszont a Hangmánia Rental Kft. kapott. Ennyiért építette fel az Agora színpadát, adott bérbe hangtechnikai eszközöket. A Hangmánia mögött az ugyancsak Music FM-es múlttal bíró Köbli Norbert található. Az egyeztetések mindegyikén pedig ott volt maga Soós Edvin, aki sokszor olyan cégek nevében tárgyalt, melyekhez papíron nincs semmi köze – hivatkozik forrásaira a Facebook-oldal.

Maradva Tatabányánál, Soós a képviselő-testületi üléseken is feltűnt. A megyeszékhely korábbi, fideszes polgármestere, Schmidt Csaba egyik felszólalásában kitért a propagandista személyére: „Érdekes, hogy a polgármester asszonynak az jut eszébe, ki kinek írja meg a szövegét. Vajon a polgármester asszony szövegeit ki írja meg? Már itt van Soós Edvin, úgyhogy lehetséges, hogy tudjuk is igazából a választ, hogy ki szokta megírni polgármester asszony számára azokat a szövegeket és azokat a forgatókönyveket, melyek alapján mindenféle cirkuszt próbálnak rendezni a város közgyűléséből.” Hogy mindezt milyen hivatalos formában teszi, rejtély. A Hello Tatabánya megjegyezte: 2020-ban még nem volt szerződése a Városházával.

Újpesten

Tatabánya és a IV. kerület közötti kapocs egyértelműen Varju László személye. Miért? A DK alelnöke volt az, aki megpróbálta visszabillenteni egykori renitens önkormányzati képviselőjüket, Hoffer Dávidot. „Amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessége van kockán, és Ilona (A polgármester – a szerk.) ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett: »Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?«” – idézte a tatabányai képviselő Varju válaszát.

De a Gyurcsány-párti honatya volt az, aki Újpesten is megágyazhatott Soós Edvinnek. Márki-Zay videókreátora rendre feltűnik a momentumos Déri Tibor polgármester hivatalának, a kerületi média közelében, nem beszélve a képviselő-testületi ülésekről. Hasonlóképp Tatabányához, a IV. kerületben úgyszintén előkerült a WEDO Events és a Hangmánia Rental Kft. Utóbbival Déri Tiborék 40,8 millió forintos keresztszerződést is kötöttek.

Azonban Soós érdekeltségei jelenleg adóhivatali végrehajtás alatt állnak

– így a Voice ProdArt, a Voice ProdAction, a Voice ProdAct, és a Sound Stúdió 69 Kft. Utóbbi tagsági részesedésének kétharmadát lefoglalták, ennek egyharmadát egy társasházi követelés javára. Beszámlázni ezért most csakis egyéni vállalkozóként képes, de vélhetően „az általa” felügyelt cégeknek történnek a kifizetések.

Újpalotán

Soós maga utalt a XV. kerületi kapcsolataira, ahol úgyszintén DK-s a városvezetés: Cserdiné Németh Angélával az élen. De a képviselő-testületben ott ül az a Vékás Sándor is, aki a Magyar Liberális Párt (MLP) budapesti elnöki tisztsége mellett az MMM operatív igazgatói posztját is betölti. Nem mellesleg az ő lakcímére jelentkezett be a baloldal első számú voksturistája: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, kormányfőaspiráns.

***

Mit lehet tudni a céges ügyein kívül? 2012-ben közúti önbíráskodás miatt volt ügye a bírósággal. 2018-ban pedig – a Mandiner birtokában lévő határozat szerint – egy év időtartamra feltételesen függesztették fel zaklatás vétsége miatt. Ugyan a Soós terhére rótt bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de miután önként felhagyott cselekményével, a büntetőeljárást feltételesen felfüggesztették.

DK-s mismásolások, amelyekről a portálunk számolt be nemrég: Varju nem csupán személyes jelenlétével, pénzügyileg is segítette (cége adja ki a kerületi propagandalapot) az újpesti baloldal kampánytevékenységét, amelyet többek között Soós menedzselt. Minderről IDE kattintva olvashat bővebben.

Rákospalota, Pestújhely és Újpalota gyurcsányista vezetésének sikerült jogtalanul (teljesítés nélkül) kifizetnie majd 150 millió forintot egy vállalkozónak, amely a kerületi háziorvosi rendelő felújításával lett megbízva. A részleteket IDE kattintva olvashatja el.

kattintva olvashat bővebben. Rákospalota, Pestújhely és Újpalota gyurcsányista vezetésének sikerült jogtalanul (teljesítés nélkül) kifizetnie majd 150 millió forintot egy vállalkozónak, amely a kerületi háziorvosi rendelő felújításával lett megbízva. A részleteket kattintva olvashatja el.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 07. 06:20
Persze,a pártállami vízfej meg éhen hal..
bagira
2022. március 06. 23:40
Ha a baloldalra szavazol nem lesz Paks2, de lesz cserébe négyszeres rezsiár. Paks 2-t leállítaná a baloldal, ha áprilisban hatalomra jutna – lényegében erről beszélt egy tévéinterjúban a momentumos Cseh Katalin. A baloldali EP-képviselő arra nem tért ki, hogy milyen következményekkel járna mindez, az atomenergia lekapcsolása: úgy járhatna Magyarország, mint Németország, ahol a villamos energia mostanra a lakosságnak szinte megfizethetetlen. Paks nélkül minden magyar családnak négyszer akkora rezsit kellene fizetnie, mint most. Az interjúból kiderült az is, Cseh Katalin büszke arra, hogy Brüsszelben a magyar rezsicsökkentés ellen dolgozik. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal egyébként az orosz gáz ellen hergel: ez szintén elviselhetetlen dráguláshoz vezetne – írja az origo.hu. A Paks II beruházás ellen harcol Brüsszelben a Momentum. Erről a párt uniós képviselője, Cseh Katalin számolt be, amikor a héten az ATV-nek nyilatkozott arról az ukrajnai háborúval kapcsolatos állásfoglalásról, amelynek részleteiről aznap szavazott az Európai Parlament.
Vlagyimir Iljics
2022. március 06. 20:54
UNDORÍTÓ HAZUG ALJADÉK FÉRGEK VAGYTOK... NEMZET SZÉGYENEI...
Kristály
2022. március 06. 20:43
Ezeket a milliókat ellenzékben tudják magukévá tenni. Mit művelnének ha ők lennének hatalmon ????? Már nyugdij pénz sem lenne, a tanárok fele az után lenne az ápolok fele az utcán lenne a fizetésük meg az ővéké lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!