Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz a spanyol miniszterelnök

2024. április 29. 12:10

Továbbra sem hajlandó lemondani a kormányfői tisztségéről Pedro Sánchez.

2024. április 29. 12:10

Nyitókép: ANDER GILLENEA / AFP

Pedro Sánchez, a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára bejelentette, hogy nem mond le kormányfői tisztségéről.

Múlt héten a Mandiner is beszámolt róla, hogy a miniszterelnök minden hivatali kötelezettségét lemondva öt napra visszavonult a politikától, miután egy madridi bíróság előzetes vizsgálatot indított a felesége, Begona Gómez ellen egy korrupciós ügyben. A kormányfő hangsúlyozta: a szervezet feljelentése „ultrakonzervatív sajtóorgánumok állítólagos információi” alapján született, amelyekkel szemben, „valótlanságuk miatt”, felesége jogi lépéseket tett.

Tudatában vagyok, hogy nem azért jelentették fel Begonát, mert valami törvénytelent tett, hanem mert a feleségem;

ők is tudják, hogy nincs ügy” – fogalmazott Pedro Sánchez.

(MTI / Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. április 29. 16:18
Egy percig sem volt kétségem, hogy a darab így fog folytatódni. Megértem, hogy 50 évvel ezelőtt még volt egy Francojuk, de ha ma a spanyoloknak ez így megéri, lelkük rajta. Lassan Fro megtelik, élhetetlen lesz még a kalifátusiaknak is, akkor majd náluk maradnak a migrik és lehet utána pislogni, hogy tudták, csak nem sejtették.
Aerion
2024. április 29. 14:42
pedró miniszterelnök választási vesztes, csak egy olyan koalícióval került többségbe, amit a katalán nemzeti erők kölcsönöztek a számára, cserébe azok politikai rehabilitásáért. Sajna, a spanyolnak nevezett jobboldal se jobb mint senyor pedró. Spanyolországban akkor lenne változás, ha ott a VOX kerülne kormányra, addig a kék moslék fojtogatja a vöröset és fordítva, amibe eredményesen köpnek bele a sárgák (katalánok).
röviden
2024. április 29. 14:20
Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég?
oberennsinnen49
2024. április 29. 14:17
Hogyan is merne lemondani? Mikor megkapta a jelzést, ha feladja és lemond, ő, de a családja is ki lesz csinálva. Itt magasabb érdek forog kockán: a "Párt" - a mély állam - hatalmon maradása. Mit gondolhatnánk, miért uralkodnak ügyvezető kormányok szerte nyugat-Európa uniós-jogállami országaiban éveken keresztül? Sőt, hoznak sarkalatos törvényeket éppen az ex-lex időszakokban, melyek meghatározzák a kérdésekre adott válaszokat stratégiailag? Erre maga a "Párt" ad parancsot: ezt így kell csinálni. A "Párt" titkos hadserege, a Soros-aktivisták éppen erre specializáltak: hogy a kisebbség uralja a "demokráciát, a jogállamiságot"! Mert a kisebbségi demokráciát így lehet lenyomni az európai bambásított fehér keresztény torkán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!