Mert a „fehér, keresztény, európai” mindig annyira szexi! Ja, nem!

2022. december 19. 15:59

Az lehet, hogy Németh-félék fehér, keresztény, heteró lények, de az tuti, hogy nem európaiak!

2022. december 19. 15:59
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Fura érzések kavarognak ma bennem, ahogy olvasom a híreket. Az egyik hír az, hogy súlyosan fogy a magyar. A másik hír, hogy Messi a mennybe ment tegnap, hiszen sikerült a régi nagy álma, világbajnok lett a csapata. Ehhez szívből gratulálunk neki innen is! A harmadik meg az, hogy Németh Szilárd a »fehér, keresztény, európai értékek« győzelmét látja a tegnapi foci világbajnokság argentin sikerében.

Ami már csak azért is érdekes, mert az ország, amely alulmaradt, azaz Franciaország, mégiscsak az európai kultúra egyik leggazdagítóbb és leginspirálóbb közege. Bár nem átallok eljátszani a gondolattal, hogy Németh Sziszi számára valóban nem mondanak semmit a következő nevek, mint például a francia szépírás vagy bölcselet nagymesterei: François Villon, Molière, Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Stendal, Honoré de Balzac, Alexandre Dumas, Charles Baudelaire, Arthur Rimbaud, Georges Bataille, Jacques Derrida, Michel Foucault, Blaise Pascal, Pierre Teilhard de Chardin, aztán folytathatjuk a sort számos világhírű képzőművésszel mint Eugene Delacroix, Édouard Manet, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne vagy Marcel Duchamp vagy a filmművészet hatalmas csillagaival mint Brigitte Bardot, Alain Delon, Catherine Deneuve, Simone Signoret, Jean-Paul Belmondo és Jean Gabin, Gérard Depardieu, Louis de Funès és, és, és – rengeteg meghatározó személyt lehetne még felsorolni, akik nélkül az európai kultúra ma nem lenne az, ami!

S Európa sem lenne nélkülük az, ami. Azonban ezekről a grandiózus kulturális teljesítményekről, úgy tűnik, Szilárdunknak fogalma sincsen! De persze nem is a szakterületéről, azaz az evésről nyilatkozott! Jóllehet az általa imádott pacal, birkafej vagy a hagymával sült vér is hamar alulmaradna egy-egy francia konyhaművészeti csoda mögött, amelyek ugyancsak jócskán megfűszerezték – de szó szerint – európai kultúránkat.

Visszatérve a demográfiai cikkhez, ami a magyar fogyása kapcsán jajveszékel. Szerintem nemcsak az a baj, hogy a jelenlegi kormányzat elűzte hazánk legjobbjait – többszázezer embert, legtöbbjük fiatal, magasan képzett – hogy Európát gazdagítsák tudásukkal és az utódjaikkal is. Hanem az is a baj, hogy ilyen emberek, mint Németh Szilárd köpködhetik tele a magyar közéletet a primitív baromságaikkal.

Az lehet, hogy németh-félék fehér, keresztény, heteró lények, de az tuti, hogy nem európaiak! Legalábbis nem abban az értelemben, amivé Európa a francia felvilágosodás óta vált. Ennek ugyanis alapfeltétele az értelem diadalma, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméje és a demokrácia feltétlen tisztelete!”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atake
2022. december 24. 04:22
Mert a „fehér, keresztény, európai” mindig annyira szexi! Nem ,elég csak rád nézni és az ember elhányja magát.Te rusnya szörös talpu román kurva
Tallium
2022. december 20. 20:23
Nnna, ezért ez még egy ilyen labanclelkű ringyótól sem tréfadolog! Egy közepes képességű csimpánz is észreveszi a különbséget Renoir, Delon, horribile dictu Catherine Denevue stb. és a francia válogatgott tagjai Mbabbe. Tchouanémi, Nkunku stb. között. Mit is akartál kifejezni te aberrált ringyó? Jahhh, Charles de Boulogne De hát ehhez fingod sincs...
Martell 2
2022. december 20. 19:56
batikbanya
Martell 2
2022. december 20. 19:55
Ez is egy ( vagy kettő vagy három ) nagy fekete farokra vágyik, tipikus batokbanya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!