Akik ezt a rendszert építik és védik, azok igenis Orbán Viktor kiszolgálói

2022. március 23. 11:34

A kritikák arra vonatkoznak, hogy Márki-Zay nem kellőképpen óvatos vagy nem elég polkorrekt. Interjú.

2022. március 23. 11:34
null
Hajnal Miklós
24.hu

„Elég sok kritika éri ellenzéki oldalról is a miniszterelnök-jelöltet, hogy könnyű céltáblává válik kijelentéseivel a kormánynak és a sajtójának. Ebben a mostani nehéz helyzetben jó egy ilyen nyíltan kommunikáló jelölt, vagy a visszafogottság célravezetőbb lenne?

Márki-Zay Péter nem a politikus nyelvet beszéli. Jó, ha vannak ilyenek is. Ennek persze van hátránya. A kritikák arra vonatkoznak, hogy nem kellőképpen óvatos vagy nem elég polkorrekt. A pártoknak az a felelősségük, hogy igyekezzünk ennek a nyíltságnak az előnyeit felszínre hozni, és a hátrányait kiküszöbölni. Ez egy olyan adottság, amivel együtt kell élnünk. Ő a listavezetőnk, ő a miniszterelnök-jelöltünk, és én ennek a pozitív oldalát nézem.

Miért kell leváltani a Fideszt?

Talán leginkább a kilátástalanság és reményvesztettség miatt. Érzek is egy most vagy soha hangulatot, szerintem ilyen jó lehetősége az ellenzéknek rég nem volt a kormányváltásra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szomszédban háború van, amit egy orosz invázió indított el. Kulcskérdés az idei választáson, hogy Magyarország hova áll a következő években. Remélem a Nyugat felé megyünk, és nem Keletre. Ebben is nagy a különbség a két oldal között. Egy egyértelmű elköteleződés a Nyugat mellett, ez a választás tétje.

A választás tisztaságát sokan előre kétségbe vonják? Erről mit gondol?

Ez nem egy fair és tiszta választás. Habár Fürjes Balázs egyenlő pályákról és egyenlő esélyekről beszélt, de ez nem igaz. Viszont amit mi meg tudunk tenni a tisztaságért, azt megtesszük. Történelmi előrelépés, amit az ellenzék ebben produkált, mindenhol van elég szavazatszámlálónk. Ráadásul itt lesz az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet egy komoly megfigyelőmisszióval. De azt nem lehet kijelenteni, hogy ez biztosan egy tiszta választás lesz. Sőt, lesznek, akik megpróbálnak csalni, de nekünk feladatunk lesz elrettenteni őket, és biztosítani a szabad és tiszta választást. Amit a Fidesz a kampányidőszakban elintézhetett a pálya lejtésének érdekében, azt már elintézte. Mi így is vállaltuk ezt, miközben tudtuk, hogy ez hegymenet lesz.

Ha már ezzel kezdtük, fejezzük is be ezzel. Létezik emberarcú fideszes politikus, vagy ön szerint minden fideszes képviselő Orbán végrehajtója? 

Azt gondolom, hogy akik ezt a rendszert építik és védik, azok igenis Orbán Viktor kiszolgálói. És Fürjes Balázs az elmúlt tíz évben a Fidesz stadionembere és egy két lábon járó kifizetőhely volt, aki alatt az összes beruházás a többszörösére drágult. Ezekkel jellemzően ugyanazok az érdekkörök jártak jól, ismerjük a neveket: Mészáros, Garancsi, Tiborcz. Ezek után nem tartom hitelesnek, amikor Fürjes Balázs elítéli az urizálást. Ha tényleg elítélné, akkor nem lenne ennek a pártnak a tagja 30 éve.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. március 24. 06:59
A riporter megkérdezhette volna ezt a lusta szart, hogy azok után, hogy évekig Oxfordban hallgatott közgazdaságtant és csak úgymond pár vizsgája hiányzott, de úgy érezte "cselekednie kell a hazájáért és felhagyott a tanulmányaival" itthon vajon szánt-e rá pár órát, hogy letegye az angol nyelvvizsgát? Nagy tételben mernék fogadni, hogy úgy van neki nyelvvizsgája mint Karácsonynak, azaz sehogy.....
az a helyzet
2022. március 23. 22:13
Takony vagy ratyi! Vagy mindkettő.
budapesti
2022. március 23. 20:57
"lesznek, akik megpróbálnak csalni" Kamu Mikiii... Hogy mondhatsz ilyet? Magadból kiindulva biztos fel se tételezel ilyesmit másról...
Magyarvagyoknemturista
2022. március 23. 16:14
Először be kéne fejezni az iskolát buzi gyerek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!