Boldogkői Zsolt hazudik

2021. november 05. 19:41

Nem járványügyi, hanem sajtóetikai kérdés, hogy ezt a kóros hazudozót minek szerepeltetik.

2021. november 05. 19:41
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Ez az ember hazudik. 

Tudatosan, előre megfontoltan és eléggé átlátszó módon. A svéd járványügy irányítója, Tegnell semmi olyat nem ismert el, hogy a svéd modell megbukott volna. Sem részben, sem egészben. Itt vannak cikkek a közelmúltból, ahol arról beszél, hogy »Svédország nyert a Covid-vitában«, hogy a módszerük »alapvetően helyes« volt, vagy szintén Tegnellre hivatkozva írják azt, hogy »Svédország: a »fekete báránytól« az »alacsony fertőzési rátáig jutott«.

Ez nem járványügyi kérdés, bárki eldöntheti, hogy mi az igazság. Nem, az, amit ez az ember mond. Dehogy mennyire sunyi és mennyire tisztában van ezzel, betoldja az, hogy »legalábbis részben«, és innentől az egész már megint el van pacsmagolva, lehet majd vitázni, hogy akkor most mire is vonatkozik, meg hogy kell érteni, meg ha nagyon akarom, akkor érthetem úgy, hogy ez a svéd járványpolitikára is vonatkozik. Pedig nem. Tavaly júniusban (!!) a svéd védekezést irányítók arról beszéltek, hogy nem sikerült megakadályozni, hogy a vírus bejusson az idősgondozásba. Ezt fordította a félre a Bloomberg úgy, hogy a svédek elismerték, hogy elbukott a svéd modell. Még aznap Tegnell sajtótájékoztatót tartott, hogy erről szó sincs, jónak tartják az elképzeléseiket, egyetlen konkrét hiányosságról beszéltek. (A cáfolat a magyar sajtóban természetesen már alig jelent meg). Amúgy egy hónapja a New Timesnak változatlanul ugyanerről beszélt, hogy a járvány előhozta a svéd idősgondozás hiányosságait. Nem, a modellről beszélt, hanem egy cselekedetről, egy tényről, és ezt ez a fószer pontosan tudja. Csak hazudik.

Mondom, nem kell ehhez járványügyi szakértőnek lenni, csak meg kell nézni, ki mit mondott, ahogy azt is meg lehet ítélni, hogy mennyire kudarcos is Svédország. Már a harmadik hullámot is megúszták, pedig semmivel sem volt magasabb az átoltottság, mint másutt, április közepén lépték át a kétmillió beadott dózist a tízmilliós országban. Az elmúlt hét napban az egymillió főre vetített fertőzésszámot tekintve az ötödik legjobb volt, a halálozást tekintve meg gyakorlatilag a legjobb (azért gyakorlatilag, mert a következők előzik még meg Monaco, Andorra, Liechtenstein, San Marino, Csatorna-szigetek, Gibraltár). Se maszk, se védettségi, se oltási igazolvány. (Svédországról majd berakom kommentbe az ábrákat).

Végül pedig az sem járványügyi, hanem sajtóetikai kérdés, hogy ezt a kóros hazudozót minek szerepeltetik,(pl az RTL Híradójában) de ha már megteszik, akkor miért nem szembesítik a kijelentéseivel vagy a valósággal.”

Fotó: HírTV

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
binlaci
2021. november 06. 18:17
A svédek nem tudták előre, hogy a járványt hogy kezeljék, csak jól sikerült. Ha a magyar kezelési gyakorlatot nézzük ugyan az mint más országban volt, kivéve a vegyes gyors oltást és a 16.000 lélegeztetőt. Első bejött. Második nem, de simán szükség lehet még rá és egyáltalán nem hiba. Amikor vették akkor Bergámó volt és lélegeztető gép hiány volt
WLaci
2021. november 06. 15:43
Ja, és a "hazudik" és a "kóros hazudozó" miatt instant személyiségi jogi per, hátha Bandika kicsit bekussol!
Ferer
2021. november 06. 14:48
Boldogkoi menjen már el a fenébe
Csendőr
2021. november 06. 13:34
Most komolyan. Ki a fa..t érdekelnek a svédek. Zárójel, egy hegesztőt választottak miniszterelnöknek. Ennyit róluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!