XII. kerület, turul táj

2020. július 14. 17:58

Azon akarok elgondolkodni, hogy lehet-e közös emlékműve gyilkosnak és áldozatnak?

2020. július 14. 17:58
Haskó László
Magyar Narancs

„Nem a »hegyvidéki« polgármester kereszténységből elbukott atyai fölmenőiről írok, a vezeklését sem kívánom őszintének vagy színleltnek minősíteni. Mindezeknek ahhoz, amire szeretnék némi figyelmet irányítani – kevés köze van.

Azon akarok elgondolkodni, hogy lehet-e közös emlékműve gyilkosnak és áldozatnak? Lelövöm a poént: nem. A modern európai történelem ismerői szememre vethetik, hogy megfeledkezem a spanyolországi Halottak Völgyéről, ahol az 1936-38-as polgárháború áldozatainak síremlékei vannak, függetlenül attól, melyik oldal fegyvereitől estek el. Ott azonban nem gyilkos és áldozat került egy sírba, illetve nem gyilkosnak és áldozatnak áll közös emlékmű, hanem katonáknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. július 15. 11:41
"Azon akarok elgondolkozni......................." Ajaj!! Haskó elvtárs gondolkozni akar DE LÁTHATÓAN NEM TUD!!! Bingó!!!!
u.cserkész
2020. július 15. 10:41
"Azon akarok elgondolkodni, hogy lehet-e közös emlékműve gyilkosnak és áldozatnak?" Köcsög, mit szólsz a szovjet emlékművekhez, szóltál egy negatív szót is, amikor vitted november 7-én a virágokat? (Annyi jó téma van szerte a világon, de ennek a vén szaros komcsinak nemcsak az esze, a szeme is homályos.)
merkur
2020. július 15. 08:54
"Nem a hegyvidéki polgármester kereszténységből elbukott atyai fölmenőiről írok,.." persze hogy nem, csak éppen megemlítem mert idevág ... te sunyi dög Hasskó
Krupp Skya
2020. július 15. 07:59
Laci bácsi, akárhogy is mosakszol Szamueli-Kádár- Horn-Gyurcsány-Bajnai gyilkos bandát, nem tudod levakarni magatokról, rátok égett lopott birkára a billog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!