Házmesterterror Erzsébetvárosban

2020. július 13. 07:48

A legjobb, ami Budapesttel az elmúlt harminc évben történt, az a bulinegyed.

2020. július 13. 07:48
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„A Demszky Gábor vezetése alatt tengődő főváros húgyos, szennyes utcáinak foghíjtelkein kihajtottak a szabadság és a kultúra apró szigetei: a romkocsmák. Nem kellett hozzájuk állami támogatás, senki sem költött milliárdokat közpénzből – fantáziából, tettvágyból és kisvállalkozások kockázatából európai hírű és nívójú vígalmi negyed született.

Erre épült rá az Airbnb szolgáltatása, mely további tízezreknek biztosított megélhetést, Budapestet pedig Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tette. A mérleget nagy fordulatszámon pörgő GDP, tetemes mennyiségű adó s persze néhány nagyon kellemetlen járulékos veszteség képezte: megnőttek az albérletárak, az utcákon nagyobb lett a zaj, és több lett a hulladék, melyek megnehezítik az ott élők életét. Az óriási adóbevételből mégsem épültek állami bérlakások, utcai vécék, semmilyen program nem indult, amely javíthatta volna az ott élők körülményeit.

Most a szabadságpárti DK-s polgármester és a talán még szabadságpártibb momentumos alpolgármester populista csendrendeletükkel készen állnak a káposztát és a kecskét egyaránt felfalni, hogy a bulizókkal szemben ellenséges helyi nyugdíjasok rendpárti dühe mielőbb kielégüljön, s ezért a magasságos hivatalnak legyenek hálásak. Ki kezeli úgy a körömgombát, hogy tőből levágja a saját lábát?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2020. július 15. 06:37
A vigalmi negyed évszázadokon át a városfalakon kívül volt szerte a nagyvilágban. Most is ott a helye, ott nem zavarnának senkit, kedvükre dorbézolhatnának a pusztában.
olajfa1
2020. július 14. 14:38
Az biztos. hogy a BP-i bulizás világhírű lett... Ezt egy Sztálini módszerrel akár meg is lehet szüntetni. Mármint sztálini liberális módszerrel...
Robertoo
2020. július 13. 23:29
Ez tényleg ennyire sötét?
alkaloidablog
2020. július 13. 22:30
"...Nem kellett hozzájuk állami támogatás, senki sem költött milliárdokat közpénzből..." Nos, ez viszont kurvára nem így történt. Nagyon komoly támogatást kapott az összes frissen nyitott hely. Először is az útfelújításokkal. A Király utca gyalázatosan sikerült, de így is működött, mint értéknövelő beruházás. A Kazinczy utca felújítása méginkább. A helyek legtöbbje korábban önkormányzati tulajdonban volt, ezeket úgy adta oda a fideszes önkormányzat az új tulajdonosoknak, hogy egyenként leültek mindenkivel tárgyalni, majd kedvezményesen kapta a befutó. Kamatmentes vállakozói hitel támogatás, pályázati pénzek garmadája, az egész egy központilag irányított kormány-projekt volt. Ezért akarja beszántani a Niedermüller munkásőrgárdája, mert ők tisztában vannak ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!