Ez nem tájékoztatás – ez agitprop

2020. április 26. 09:13

Miként keresztezhető hatékonyan az identitáspolitika és a harcos feminizmus a járványhisztériával és a kattintásvadászattal?

2020. április 26. 09:13
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A feladvány teljesítése nem egyszerű: a járvány több férfit gyilkol, mint nőt, az ellene zajló védekezésben a két nem vállt vállnak vetve vesz részt, a vírusgazda denevér nemére vonatkozó szakirodalom pedig még nem született meg.

Csakhogy nem lenne gender gendernek farkasa, ha a fenti képlet nem volna megoldható a három négyes jegyében, hisz a patriarchátus elnyomatásában is akadnak progresszív szellemű innovátorok, akik nem vesznek el a jelentéktelen részletekben, hanem képesek a nagy egészet látni. Így született meg a járvány legfontosabb feminista írása, mely rámutat arra, hogy azok a kormányok védekeznek eredményesen a koronavírus ellen, amelyek élén nők állnak.

A kikezdhetetlen feminista logika szerint egy futballmeccsnek akár a huszadik percében érdemes kihirdetni a végeredményt, ha annak állása a progresszív innovátorok kedve szerint való. Meggyőző, hogy a cikk szerzője rá se hederít olyan sikeres járványpolitikájú országokra, mint Japán, Szingapúr vagy Dél-Korea, hisz ezek kormányfőinek nemi szerve jelzi, hogy az általuk ismertetett adatok hamisak vagy strukturális erőszak eredményei. A cikk szerzője ideológiai célból tudomást sem vesz a csehekről, a szlovákokról meg a lengyelekről, akik miniszterelnökeik péniszének dacára eredményesebben védekeznek, mint a bezzeg vaginás kormányfők által vezetett Németország, Dánia és Norvégia. A járvány elleni védekezés képességének és minőségének tucatnyi faktora van. Ezt a bonyolult képletet lebutítani a miniszterelnök nemére maga a posztmodern eszmei téboly.

Figyelemre méltó, hogy a vallásosan feminista svéd genderparadicsom milyen gyorsan a történelem rossz oldalára került. Hiába: Svédországban pénisze van a kormányfőnek – nyilvánvaló, hogy a svédek ezért választották a válságkezelés halálos útját. Hiába van Spanyolországban kvótafeminista kormány, ha a miniszterelnöknek ott is pénisze van – bizonyára ezért rendezték meg a nőnapi feminista tömegdemonstrációt, amely végigfertőzte az országot. Férfiak: bármit gondolnak, mondanak, és tesznek, abból elnyomatás, szenvedés és nyomor fakad. Ezt teszi a tesztoszteron. Járvány idején különösen fontos tudatosítani, hogy a férfiak okozzák a bajt. Belgiumban is, ahol sokkal drámaibb a járványhelyzet, mint a tömeggyilkos Svédországban, s lám: a miniszterelnök egy nő. Szegény: olyan országot kell vezetnie, ami tele van férfiakkal – csoda, hogy nem tud csodát tenni?

Nem hinném el, ha nem a saját szememmel látnám, hogy ennyire primitív önigazolásokkal hülyítse magát egy komplett szubkultúra. Ezek már a szélsőjobb sumer-magyar meg japán-magyar rokonságelméleteihez mérhető ostobaságok. Két vonatkozásban ez a cikk mégis rémületes. Egyrészt rémületes a kritikátlanság, amely a baloldali és a liberális nyilvánosságban fogadta, másrészt rémületes, hogy Uj Péter szerkesztősége erre a tudománynak álcázott valláspótlék-zagyvalékra szocializálja az olvasóit. Ezt a cikket nem újságíró írta – ezt a cikket egy komisszár írta. Ez nem tájékoztatás – ez agitprop. Bizonyára a tesztoszteron miatt írom ezt.”

https://444.hu/…/nok-akik-eredmenyesen-harconak-a-koronavir…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TCrown
2020. április 27. 01:14
Puzsérban az a legkellemetlenebb, hogy gyakran igaza van.
teljesenertelmetlen
2020. április 26. 21:20
Nagyon úgy néz ki, hogy Orbán is jól kezelte a járványt, de ezt nem merte megemlíteni ez a kis pöcs.
bpe
2020. április 26. 14:09
"Meggyőző, hogy a cikk szerzője rá se hederít olyan sikeres járványpolitikájú országokra, mint Japán, Szingapúr vagy Dél-Korea, hisz ezek kormányfőinek nemi szerve jelzi, hogy az általuk ismertetett adatok hamisak vagy strukturális erőszak eredményei. A cikk szerzője ideológiai célból tudomást sem vesz a csehekről, a szlovákokról meg a lengyelekről, akik miniszterelnökeik péniszének dacára eredményesebben védekeznek" okéka, bár a sikeres defence kapcsán legalább egy felkészül magyarország!-ot apróbetűvel megcsillagozva orrahímezhettél volna vhová.. (amúgy ment a lájk.)
OberEnnsinnen
2020. április 26. 14:01
"a járvány legfontosabb feminista írása, mely rámutat arra, hogy azok a kormányok védekeznek eredményesen a koronavírus ellen, amelyek élén nők állnak." Igen, de... Honnan tudható, hogy a cikkben eredményesen dolgozó nők, nők. És ha nők, valóban nők? Megvan minden attribútumuk, instrumentumuk, ami egy nőnek szükséges? És ha megvan? Ők maguk ezt el is ismerik, legalizálják a világ előtt..., hogy jé, tényleg nő vagyok... Kérdések, kérdések, semmi sem biztos, sőt, az a biztos, ami nem biztos... ezért kellenek az NGO-k, hogy kellő mélységben megvilágítsanak bennünket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!