Nővilág

2016. július 12. 20:39

Jobb lesz a világ, amelynek vezetésébe a nők is beleszólhatnak.

2016. július 12. 20:39
A szerk.
Népszabadság

„Uraim, felkészültek? Ezzel a címmel kering az interneten egy fotómontázs, amelyen öt nő szerepel. Angela Merkel német kancellár, Janet Yellen, az amerikai jegybank elnöke és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elnöke mellett két lehetséges jövőbeli vezető: Hillary Clinton amerikai elnökjelölt, továbbá Theresa May, aki holnaptól Nagy-Britannia miniszterelnöke lesz. Eddig is választottak nőket állam- és kormányfővé, ám a fotók arra hívják fel a figyelmet, hogy először kerülhetnek jelentős számban nők globális vezetői pozíciókba.

Gyakori érv, hogy ezek a nők megkeményedtek a hatalom felé vezető úton. Hogy már csupán szoknyába bújt férfiak. Ám ez aligha igaz. Igenis óriási jelentősége lenne, ha a közeljövőben a világ vezetőinek csúcstalálkozóin már nem csak mutatóban lennének nők. Ők ugyanis – igen – másképp gondolkodnak, mint a férfiak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2016. július 14. 11:07
Nekem teljesen mindegy, hogy egy politikus/nö a konzervatív, szocialista vagy liberális idelógia nevében követ el mindent egy igazságos társadalom érdekében. Olvasva Theresa May elsö nyilatkozatait, minden okom megvan reménykedve bízni benne. Hajrá Theresa!
duzur
2016. július 13. 09:10
Ez majd még kiderül! Most mindenesetre lesz lehetöségük tenni egy élhetöbb világ érdekében. Jó lenne, ha a hatalmukat arra használnák, hogy a kisembereket védjék a nagyemberektöl és nem fordítva... Remélem, nem esnek abba a hibába, hogy a férfiakat utánozva, akarjanak bizonyítani. Sajnos ez történt pld amikor, ahelyett, hogy a dohányzás ellen fordúltak volna, maguk is elkezdtek füstölni...
Békanász a hasadon
2016. július 12. 22:50
'Ők ugyanis – igen – másképp gondolkodnak, mint a férfiak.”' Valóban: évtizedeken át reggeltől estig fogyózásról beszélés - zéró fogyással - a miteszünk, mitfőzzzünkről beszélés, a palifogásról és párhuzamosan a hülye férfiakról beszélés. Ennyi, kifújt.
Zsolt75
2016. július 12. 22:04
Ez lesz az új csodafegyver a patás ellen. A klubr.-n már szavaztatnak, hogy beállnál-e egy női min.elnök mögé? Csak ne a gurmai legyen, mert behugyozok a röhögéstől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!