Károk

2014. szeptember 11. 11:01

Nevetséges, túlzó és elfogadhatatlan a rendőrség tegnapi eljárása. A látszat mindenképpen az, hogy a kormány el akarja tiporni, meg akarja félemlíteni a neki nem tetszőket.

2014. szeptember 11. 11:01
Stumpf András
Heti Válasz

„Nevetséges, túlzó és elfogadhatatlan a rendőrség tegnapi eljárása. A látszat mindenképpen az, hogy a kormány el akarja tiporni, meg akarja félemlíteni a neki nem tetszőket.

A látszat pedig néha akkorát csal, hogy nem átall megegyezni a valósággal.

Látszat és valóság egyszerre, hogy a magyar állam, miközben Norvégiával van vitája, magyar állampolgárokra küldi a készenlétiseket. Olyan állampolgárokra, alapítványokra, amelyek amúgy átadták a kért adatokat korábban. Csak hogy frissítsük az emlékezetünket: amikor a Gyurcsány-kormány pribékjei rohanták le az UD Zrt.-t, hasonló volt a helyzet. Annyi volt a különbség, hogy rajtunk kívül nagyjából senkinek sem fájt a dolog. Nekünk nem fért bele. Az sem. Meg ez sem.  Ha odamegy négy civil ruhás rendőr, az ökotársasok ugyanúgy átadták volna az adatokat. (...)

Az egész azért is roppant bosszantó, mert ha maradt még terület, amelyen a Fideszt regnálását egyértelműen és mindenképpen jóval magasabbra kellett osztályozni, mint Gyurcsányékat anno, az a megmozdulások biztosítása, a tüntetések lehetővé tétele. Ott, akkor, régen a kardlapok suhogtak, a paprikagáz marta a szemet, ebben az érában meg Fidesz-székházat is lehetett foglalni, hidat is, bármit. A rendőrség néha bepróbálkozott, hogy a Pride akadályozza a forgalmat, de végül azt is megtartották és remekül biztosították is.

Az efféle izmozás, erődemonstráció, megfélemlítés ezt a láncot vágja el, ezt a képet ássa alá. Kár ezért is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2014. szeptember 12. 01:29
http://www.okotars.hu/tamogatott_projektek
=nessuno=
2014. szeptember 11. 23:07
Le a kalappal előtted! Jobboldali létedre le merted ezt írni.
Pál Pusztai
2014. szeptember 11. 22:53
Ravasz kis írás de egy kicsit büdös. Az alaptétel ugyan az mint régen: Gyurcsány kardlapozik,szemkilövösdit játszik meg lerohanja a szegény UD zrt céget aki mellesleg az ország főkémjét is megfigyeli. Olyan eszközökkel rendelkezik amivel az akkori szolgálat sem rendelkezett. Az sem zavarja az objektív újságírói vénádat,hogy mellesleg a bársonylelkű ellenzék egy népi megmozdulásnak álcázott erőszakos kormányellenes akciót hajtott végre ami kapásból évekre börtönbüntetést vonna maga után egy normális országban. Ezek a szemét szocik idejében a közszolgálati hírközlő szervek nemhogy kritizálhatták a kormányt de nyíltan ellenzéki pozíciót vehettek fel.Ezzel szemben a hírcentrum tartalmát a Fidesz kommunikációs irodájában állítják össze.Szerinted milyen szerkesztői szabadság az ,hogy csak a hírcentrum híreit használhatják ? Ha egy BBC hír nem szerepel náluk akkor azt nem rakhatja be a szerkesztő. Kedves András összehasonlítanád az akkori média szabadságot a mostanival? "Demokratikus kormányunk " média politikájával?Aminek lényege mindent szabad amit ők engedélyeznek. Te még fiatal vagy de ha veszed a fáradságot és utána jársz rájössz, hogy Rákosi Mátyás idejében agitpropoztak úgy mint most. Csak most profibb módon. Tudod nem csak az gyalázatos aki kiszolgál egy ilyen rendszert de az is aki próbálja megvédeni.
vakhangya4
2014. szeptember 11. 20:33
"""Csak hogy frissítsük az emlékezetünket: amikor a Gyurcsány-kormány pribékjei rohanták le az UD Zrt.-t, hasonló volt a helyzet.""" Kiváló példa András! Az UD Zrt. honnan kapott pénzt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!