Maradnék sokáig

2012. november 10. 10:48

Orbán a megkerülhetetlenek körét annyira szűkre húzza, mint aki a Hegylakó bűvöletében él: csak egy maradhat (és ez az egy a Közgép feliratot viseli).

2012. november 10. 10:48
Dessewffy Tibor
Magyar Narancs
„1. A győztes koalíciót Orbán valóban minimalizálja: elég lenne erről Széles Gábort vagy a KÉSZ csoport vezetőit megkérdezni. Néha már az a benyomásunk, hogy Orbán a megkerülhetetlenek körét annyira szűkre húzza, mint aki a Hegylakó bűvöletében él: csak egy maradhat (és ez az egy a Közgép feliratot viseli). És a tétel másik része is érvényes; hol vannak ma azok, akikkel Orbán együtt indult politikai pályáján? Ellenőrizve, ám békésen a második, harmadik vonalban, vagy partvonalon kívül, Kövér László és Áder János kivételével.

2. A felcserélhetők számának maximalizálása - így kap kicsit prózaiabb értelmet a határon túliaknak megadott választójog, az új választói törvény, az egyéni kerületek túlsúlya és Fideszre szabása, valamint az olyan tréfás ötletek napirenden tartása, mint a pártok állami támogatásának megvonása.

3. Orbán nemcsak a bevételek áramlásának ellenőrzésében, hanem a bevételek generálásában is alighanem nemzetközi klasszis. Habár a magyar politika egyik legféltettebb titka ma az Orbán-Simicska-viszony pontos természetrajza, az a nyilvánosan ismert számokból is látható, hogy itt a közpénzeket kiugró hatékonysággal privát vagyonná konvertáló vállalkozás működik. Ez a bevétel biztosíthatja a szervezetet egybetartó mézesmadzagot, míg az Orbán személyi testőréből dandártábornokká avanzsált exrendőr által vezetett, titkosszolgálati jogosítvánnyal felruházott és eddig mókás fellépéseivel elhíresült Terrorelhárító Központ a fegyelemhez szükséges lengedező furkósbot. Nemcsak Pokorni Zoltán legendás baltája hiányzik, ha standard politikai elemzői logikát követnénk, nehéz lenne megmondani, hogy miért védi a Fidesz foggal-körömmel a Közgépet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2012. november 11. 02:30
ez mekkora fasz!!! ráadásul hiszi, hogy még valakit érdekel a véleménye... pedig a kutya nem figyel rá, 10 éve 10 emberből még 4 tudta ki az a dezsőfi, ma 10-ből egy sem... szerencsére... kiírta magát a vélemény formálok köréből demagóg gondolataival, unalmas cikkeivel (semmi újat nem tud felmutatni évek óta) valamint a Székely himnuszról alkotott ocsmány, gusztustalan véleményével... http://www.youtube.com/watch?v=QiysnIah6Iw jelöletlen sírban a helye az ilyen pondróknak...
Claypool
2012. november 10. 18:14
Ebben a cikkben annyi érdemleges momentum van, mint az esti barátok köztben. Azonban a Széles Gábor féle kör teljes perifériára szorítása érdekes. Nem sok minden szól Széles mellett,csupán talán annyi,hogy jóval több munkahelyet ad gép és könnyűipari érdekeltségein keresztül,mint a közgép csoport. Ha ma a munkahelyteremtés mindent visz,akkor nem értem,Szélesnek miért nem pottyan a tortából! Még médiumot is létrehozott ami tolta a Fideszt ezerrel,bár néha összekacsintott a Jobbikkal is. Talán ez lehet a dolgok hátterében. Mindenesetre,ha bekövetkezik a végleges kenyértörés Széles,és Orbán között, Széles könnyen a Jobbik háza táján köthet ki!
laci0011
2012. november 10. 18:11
Ahol nem lehet baynauzni onnan hamar lekoccolnak a jobber értemiségi birkák,nem szeretik ha nem nekik lejt a pálya.
abraxas
2012. november 10. 16:33
Mi van, ez is előkerült?! Elfogyott a lóvé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!