Letartóztatná Netanjahut és a Hamasz vezérét a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze

2024. május 20. 14:01

Háborús bűncselekményeket követtek el az ügyész szerint.

2024. május 20. 14:01

Fotó: ABIR SULTAN / POOL / AFP

 

„Letartóztatási parancsok iránti kérelmeket nyújtok be a Nemzetközi Büntetőbíróságnak a Palesztin Államban kialakult helyzetben” közölte Karim A.A. Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyésze, aki nemzetközi elfogatóparancs kiadását kéri Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökre és a Hamász vezetőire is a tavaly október 8-án kitört izraeli-palesztin konfliktus miatt.

Az ügyész szerint Netanjahu háborús bűncselekményt követett el

 többek között a civil lakosság éheztetése mint hadviselési módszer elkövetésével.

Szintén háborús bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt nemzetközi elfogatóparancs kiadását kéri a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságtól Jahja Szinvarra, a Hamász vezetőjére is.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Tommaso
2024. május 21. 21:25
A KÖZEL-KELETI HÁBORÚBAN MIND a ZSIDÓ, MIND a PALESZTIN CIVIL ÁLDOZATOK HALÁLÁÉRT a HamaSS ISZLAMISTA TERRORISTÁI TEHETŐK FELELŐSSÉ. A zsidó civilekkel kegyetlen módon maguk a terroristák végeztek. Az arab civileket pedig pazsjként használták a harcok során. A rakétakilövőiket és a fegyverraktáraikat is civil létesitményekbe, iskolákba, kórházakba telepitették. Hogy ezzel is növeljék a civil palesztin áldozatok számát.
Cassi
2024. május 20. 17:29
Hűha, most nagy bajba került a Nemzetközi Büntetőbíróság.
helemba
2024. május 20. 17:17
Végre. Nagyon örülök ennek a hírnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!