Mi marad utánad?

2012. augusztus 28. 15:48

Itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, hogyan csökkenthetjük az utánunk hátramaradó digitális szemetet, hogyan gondoskodjunk idejében virtuális javainkról.

2012. augusztus 28. 15:48

„A Spectrum TV-n fut egy Gyűjtögetők című sorozat. Olyan emberekről szól, akik minden felesleges kacatot összeszednek, azután képtelenek megválni tőlük. Többségük tisztában van vele, hogy abnormálisan él, tönkreteszi saját és családja életét, mégis képtelen változtatni életén. Ilyenek lennénk mi is?

Azt még valahogy elfogadom, hogy életünkben ilyen pazarlóan bánunk az egyre nagyobb és egyre olcsóbb tárhelyekkel, de vajon mi történik halálunk után? Mi email fiókjainkkal? Tovább gyűlnek bennük a hírlevelek, értesítők? Meddig? Ki törli majd Facebook, LinkedIn profiljainkat? Ma ezek talán még nem olyan égető kérdések, de a következő évtizedekben hihetetlen mennyiségű kezeletlen "digitális hagyaték" halmozódhat fel. Lehet, hogy ez a sok halott információ nem lesz annyira veszélyes, mint a Föld körül keringő űrszemét, de ne hidd, hogy az egyre növekvő mennyiségű használaton kívüli információ csak úgy "elfér" a virtuális térben. Ezek az anyagok nagyon is valósőágos adattárolókon helyezkednek el, azok működése pedig energiát fogyaszt. Növekvő mennyiségű, rengeteg energiát.

Itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, hogyan csökkenthetjük az utánunk hátramaradó digitális szemetet, hogyan gondoskodjunk idejében virtuális javainkról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!