Shakespeare-t is elérte a woke, Rómeó egy fekete Júliával fog szerepelni

2024. április 11. 12:44

Az egyik oldal szerint rasszista támadásokról van szó, a másik oldal szerint a színésznő úgy néz ki, mint egy bajszos férfi.

2024. április 11. 12:44
null

Nyitókép: Hoda Davaine / Getty Images

Forrnak az indulatok az interneten, miután napvilágot látott a hír, hogy William Shakespeare világhírű drámájában, a Rómeó és Júliában a Rómeót játsszó Tom Holland párja Francesca Amewudah-Rivers lesz Júlia szerepében. 

Számos ellenző hang látott napvilágot ennek kapcsán, voltak köztük vulgárisabbak (miszerint Rivers inkább hajaz egy bajszos férfira, semmint egy nőre), és mérsékeltebbek (mint pl. a tény, hogy Júlia egy fehér karakter), és úgy tűnik, ezt már a rendező, Jaime Lloyd sem hagyhatta szó nélkül. Az Instagramra posztolt egy üzenetet, azt írva:

Ennek megállj kell parancsolni. Undorító rasszista alapú támadások érték társulatunk egyik tagját”

Hozzátették: „ragaszkodunk ahhoz, hogy társulatunk tagjai szabadon alkothassanak, enélkül, hogy online gyűlölködésbe ütköznének”.

(via Miami Herald)

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­v­á­­r­­n­a­­­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
herceg-3
2024. április 12. 15:00
Fúúúj, de ocsmány egy kannibál, feka ribanc...!
NorthernOutlaw
2024. április 12. 11:12
Én woke ellenesként azt mondom, hogy ez egyáltalán nem gáz. A Rómeó és Júlia üzenete pont, hogy még erőteljesebben át tud így jönni. Mint ahogy Peter Dinklage Cyrano-ja is jobb lett mint a Depardieu változat. A művészetbe ez simán belefér.
Beszélgető
2024. április 12. 03:40
Ha picit bele gondolok, egy napszítta, olajos képű dél-olasz asszony jobban hajaz a szerecsenre, mint a svájci határnál élő észak-olaszra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!