Bővülhet a szombathelyi kerékpárút-hálózat

2013. január 10. 15:55

Ha 160 millió forintos fejlesztés megvalósul, észak-déli irányban keresztül lehet majd biciklizni az egész városon. Szombathelyen jelenleg mintegy 30 kilométer a kerékpárút-hálózat hossza.

2013. január 10. 15:55

Százhatvanmillió forintos beruházással építenek új kerékpárutat Szombathely déli városrészében – jelentette be csütörtökön Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere. Ha a fejlesztés megvalósul, észak-déli irányban keresztül lehet majd biciklizni egész Szombathelyen – hangsúlyozta.

A vasi megyeszékhely önkormányzata már 2011-ben pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Operatív Programhoz (NYDOP) azért, hogy megépülhessen Gyöngyöshermán és Gyöngyösszőlős városrészben a mintegy 3,2 kilométernyi új kerékpárút, de akkor pénzszűke miatt nem kaptak támogatást, a projekt az úgynevezett tartaléklistára került – idézte fel a polgármester. Egy decemberi kormányülésen azonban olyan döntés született, hogy a rendelkezésre álló forrásokat kiegészítik, és így Szombathelyen is megépülhet a tervezett kerékpárút, amelyhez az NYDOP 127,7 millió forintos támogatást nyújt, az önkormányzati önrész pedig a költségek 25 százalékát teszi ki. A beruházás a tervek szerint bő egy év alatt készül majd el – fűzte hozzá Puskás Tivadar.

A sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter szombathelyi országgyűlési képviselőként örömét fejezte ki, hogy újabb fejlesztés valósul meg a városban. Szombathelyen jelenleg mintegy 30 kilométer a kerékpárút-hálózat hossza. Az utóbbi egy-két évben a megyeszékhely környékén is jelentős fejlesztések történtek. Táplánszentkereszten néhány hete készült el a hajdani rumi vasút nyomvonalát követő kerékpárút egy újabb szakasza, ha ezt összekötik a szombathelyivel, Rumtól az osztrák határig el lehet majd kerékpározni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!