300 millió megtekintést vár új reklámkampányától az Airbnb

2021. március 01. 22:06

Az Airbnb már 2019-ben, a COVID-19 előtti időszakban is érezte, hogy nem úgy alakulnak a teljesítménymutatói, ahogy szeretné, így 2021-ben rákapcsolnak egy erőteljes kampánnyal.

2021. március 01. 22:06
null

A kampány során a házigazdák számának növelése a cél, amit globális YouTube hirdetésekkel és öt országban levetített tévé reklámokkal szeretnének elérni.

De hogyan nőhet az Airbnb a világ különböző részein az eltérő szabályozások között? Összesen több mint 4 millió házigazda tartozik már a rendszerhez, mégis tovább akarnak bővülni?

Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky egy élő adás során jelentette be, hogy a kampány neve Made Possible by Hosts lesz, mely az utazási csúcsszezonban fog futni. A kampány a digitális platformokon keresztül a világ szinte bármely pontjáról elérhető lesz, televízión keresztül pedig az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Ausztráliában lesz látható.

A kampánynak ugyan nem tudni a költségeit, de igazán nagy volumenre számíthatunk, ugyanis több mint 300 millió megtekintést várnak a hirdetésektől. 

Az Airbnb vezérigazgatója szerint:

„A világ még nem teljesen érti, hogy mivel is foglalkozik az Airbnb és most meg akarjuk mutatni nekik.”

Korábban már készültek olyan hangulatos reklám videók, melyek során a világ különböző pontjain lévő Airbnb lakásokból válogattak össze képeket, és olyan klasszikus aláfestő zenéket illesztettek alá, mint például a Guns’N Roses híres dalát, a “Sweet Child ‘O Mine”-t vagy a “Forever Young” című slágert.

Az online szálláskereső platform sikerességének felívelését az is megtörhette, hogy a járvány kitörésekor minden vendéget visszautasítottak, mellyel sok házigazdát hagytak magára a jelzálogkölcsönükkel és a fizetési nehézségeikkel.

Chesky az élő adásban elmondta:

„2021-ben fontos szerepet fog játszani az Airbnb azzal, hogy a tömeg turizmus helyett elősegítjük a jelentőségteljes utazásokat, melyek során az útitárs és a programok fontosabbak lesznek, mint az úti cél.”

A cikk szerzője Blősz Dalma
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!