A bevándorlás vagy a robotok mentik meg az európai gazdaságot?

2019. november 04. 10:53

Baja Sándorral, a Randstad Magyarország ügyvezető igazgatójával és Juhos Andreával, a Lee Hecht Harrison Magyarország ügyvezető partnerével beszélget november 7-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Lovászy László stratégiai kutatásokért felelős miniszteri biztos, az ENSZ emberi jogi szakértője és Oláh Dániel, a Makronóm rovatvezetője.

2019. november 04. 10:53
null

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2019. november 12. 01:22
Sokaknak nagyon elszáll a fantáziája amikor a robotokról van szó, azt hiszik, hogy az valami nagy csoda, hogy az majd mindent megold, meg minden más lesz. Pedig nem. A robot egy eszköz, amit használnak valamire és ha már nem kell akkor nem használják, esetleg eldobják, ennyi. A robot csak egy gép, épp úgy mint pl. az autó. Az sem veszi el tőlünk az utazás lehetőségét, az autók nem araszolnak maguktól a dugóban, nem hajtanak őrült módjára az autópályán. Az autók minket visznek, az autó csak egy eszköz a kezünkben semmi több és ez a helyzet a robottal is. A robot semmilyen emberi problémát nem fog megoldani. Az ókor óta temérdek eszközt, kütyüt feltaláltunk, de problémáink mégis ugyan azok, mert nekünk egymással vannak problémáink. Ez a jövőben sem fog megváltozni. Itt van mindjárt a számítógép, az internet is, ez sem oldott meg semmit csak mostmár az emberek ezzel basztatják egymást. Ezért kár volt feltalálni!
Senye Péter
2019. november 07. 07:09
Nem ártana igényeinket saját munkaerőnkre alapozni.
Daily
2019. november 07. 07:08
Mihez képest ugye. A gépi robot nem tudja megváltoztatni üzembentartóinak személyét. A gépi robot kikapcsolható. A gépi robot nem vásárolja meg saját költségén a saját működéséhez, tárolásához, fenntartásához, saját szervizeléséhez szükséges anyagokat másik gépi robottól. A gépi robot nem gyártja le saját költségén saját reprodukcióját. A gépi robot nem tanítja be, programozza be a saját reprodukcióját saját költségén. A gépi robot átprogrampzása, selejtezése, üzemmenetből kivonása egyszerűbb. A gépi robot nem halmoz fel selejtezése előtti állapotokra erőforrásokat anyagokat amik más robotok üzemeltetésére szolgálnak. Az emberrobot viszont igen.
navis praetoria
2019. november 04. 16:13
Nem kizárt, hogy 100 év múlva robotok fogják eltartani Európa (addigra valószinűleg afrikaira lecserélődött) lakosságát. Jövőkutatók, mint pl. Nick Bostrom azon tanakodnak: lehet, hogy a robotok egyszer csak eldöntik, hogy fölösleges eltartani a haszontalanná vált embertömeget és kihúzzák a dugót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!