Agyhullámainkat olvassa a gép

2015. november 09. 16:27

Ha összejön rá a közösségi támogatás, 99 dollárért megvásárolható lesz egy agyhullám-olvasó szerkezet.

2015. november 09. 16:27
Drew Prindle

„A weben szinte mindig milliárdnyi olyan kampány fut, amely közösségi finanszírozással próbál támogatáshoz jutni. Elég ránézni az Indiegogora vagy a Kickstarterre, és a néhány valódi gyöngyszem mellett nem lesz hiány bizarr, használhatatlan, vagy egyenesen idióta projektekből sem. Tartsuk fejben, hogy bármelyik, még a legjobban kidolgozott kampány is elbukhat. A múlt hét legizgalmasabb projektjeiből válogattunk ki párat. (…)

Az agykontroll-interfész (BCI) technológia komoly fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, agykutatások vezetése, szervezése viszont még mindig drága és bonyolult. Az OpenBCI ezen akar változtatni, és fejlesztett egy rendkívül olcsó agyhullám-olvasó headsetet. Az OpenBCI az emberi test elektromos jelzéseit mérő, elemző és felhasználó nyílt forrású hardver- és szoftverplatform. A rendszer az agyi (EEG), az izomzati (EMG) adatokat és a szívtevékenységet (ECG) méri.

A headset legújabb működő változata, az Ultracortex Mark III teljesen nyílt forrású, az összes érdeklődő megtalálja hozzá a 3D fájlokat, linkeket a hardverhez, és az összeszerelésre vonatkozó használati utasítást is. Állítható, könnyű használni és a száraz elektródák jelentős mértékben csökkentik a beállítással töltött időt. Nincsenek többé ragacsos masszák… Mindez együtt azt jelenti, hogy sokkal élvezetesebb hordani, mint az elődeit.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. november 09. 20:52
Szegény gépek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!