Kitiltaná a 2024-es olimpiáról az orosz játékosokat Párizs polgármestere

2024. április 01. 08:58

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hagyna egy kiskapuk az oroszoknak, hogy részt vehessenek az olimpiai játékokon. Ez azonban több nyugat-európai országnak is szúrja a szemét.

2024. április 01. 08:58
Paris City Hall Unveils Olympic Rings At Le Trocadero In Paris

Nyitókép: Chesnot/Getty Images

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere nem akarja, hogy Oroszország részt vegyen a 2024-es olimpián, amíg tart az ukrajnai háború. A polgármester múlt hónapban még azt szorgalmazta, hogy Oroszország semleges zászló alatt versenyezzen, de megváltoztatta az álláspontját – írta meg a BBC

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) álláspontja szerint az oroszok és a fehéroroszok „semlegesként” versenyezhetnének.

Hidalgo szerint „nem lehet úgy parádézni, mintha mi sem történt volna”, miközben „miközben a bombák ugyanúgy záporoznak Ukrajnára”. A polgármester hozzátette, hogy nem létezik olyan, hogy semleges transzparens.

A lap szerint Ukrajna sem támogatja ezt az elképzelést, és azzal fenyegetőzik, hogy bojkottálja a párizsi olimpiát, ha a NOB tervei megvalósulnak. Az ügy érdekében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Londonban meglátogatta Rishi Sunak miniszterelnököt, a brit kormány pedig ezután megerősítette az álláspontját, miszerint Oroszország és Fehéroroszország nem indulhat a játékokon.

Mi, és sok más ország egységes álláspontot képviseljünk ebben a kérdésben, és ezt világossá kell tennünk a NOB számára is

– mondta a brit miniszterelnök hivatalos szóvivője.

Paris Mayor Anne Hidalgo Signs A Protocol Organization With Olympic & Para Olympic Games
Anne Hidalgo. Forrás: Christophe Morin/IP3/Getty Images

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­­l­­á­n­­­y­­o­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­­a­­k­­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
nzoltan-818
2024. április 04. 17:01
Lassan ideje lenne szervezni egy ellen Olimpiát, amelyik szigorúan betartaná az Olimpiai eszmét, és pártatlanul, politikamentesen működhetne. Sajnos, a mostani olyan messze távolodott el az alapító atyák elveitől az amatőr sportvilágtól, és annyira egyoldalúan átpolitizáltá, pátossá és pénz-profit függővé vált, hogy Pierre de Coubertin báró szégyenkezve pironkodna.
Zoltan70
2024. április 03. 16:51
Vajon Anne Hidalgo tisztában van Franciaország gyarmati múltjával, sőt Afrikát érintőleg a jelenével, valamint a francia reguláris hadsereg és az idegenlégió katonái által például Indokínában és Afrikában elkövetett cselekmények jellegével? Ha az általa képviselt fenti logikát alkalmazzuk, akkor Franciaországot és az Egyesült Államokat nem csak az összes olimpiáról, de az egész Univerzumból ki kellene tiltani az idők végeztéig!
lendvaiildiko
2024. április 01. 16:28
Szerintem a franciákat kellene kizárni az olimpiáról, hisz a micro-Bonaparte Macron az egyik legnagyobb háborús uszító! Ennek a némbernek pedig üzenem, hogy olvasson Hitlerről. 1936-ban a berlini olimpián 9 zsidó sportoló ért el érmes helyezést, sőt ebből 5 sportoló magyar színekben indult. Még azt is megengedték, hogy a részben zsidó sportoló németországot képvisleje a német csabatpban és ő ezüst éremmel végzett. Ismert már, merre vezetett ez a "liberális" olimpia után az út, kifejezetten rettegéssel tölt el, mi van akkor, ha Hidalgo rémálma teljesedik.S
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!