Dübörög a lobbi: Bukarestben is megtartották a pride felvonulást

2023. július 30. 21:41

Az ellentüntetők olyan táblákat tartottak a magasba, amelyeken az állt: „Románia nem Szodoma”.

2023. július 30. 21:41

Becslések szerint mintegy 25 ezren vettek részt július 29-én, szombaton a bukaresti pride-on – írja a a Liberteatea információra hivatkozva a Transtelex. A lap arról is beszámol, hogy a felvonulók a Győzelem sugárút és a Gheorghe Manu utca kereszteződésénél gyülekeztek, majd délután 6 óra körül indultak el a parlament épülete felé, ugyanis a mellette található parkban volt az esemény végállomása.

A tudósítások szerint „a felvonulás jó hangulatban, jobbára zavartalanul zajlott le”, csak néhány ellentüntető volt, akik olyan feliratokat tartottak a magasba, mint „A szabadság nem jelent bűnt” vagy

 „Románia nem Szodoma”

A felvonulók pedig olyan transzparenseket tartottak fel, mint „Képzett Romániát, ne diszkriminációt” vagy „Nem a homofób és transzfób törvényekre”.

A Bukarest Pride felvonulást az Accept Romania Egyesület szervezte. A rendezvénysorozat programjában többek között filmvetítések, pszichológiai tanácsadás, kiállítások és kerekasztal-beszélgetések szerepeltek. 

Megtartották a „normalitás menetét” is

A Liberteatea arról is beszámolt, hogy szombaton 150 fővel a „normalitás menetét” is megtartották a román fővárosban, amely a férfi-nő kapcsolat kizárólagosságát hirdette. A román lap szerint tömeg azt skandálta, hogy aki a saját neméhez vonzódik, annak bolondokházában a helye.

Ehhez kapcsolódóan a Krónika Online arról írt, hogy a román labdarúgó-bajnokság első osztályában játszó csapat, az FCSB tulajdonosa, George Becali azt nyilatkozta, hogy a pride felvonulás másnapján ortodox pópákkal fogja megtisztíttatni az útvonalat „a gonosz szellemektől”.

A felvonulásról videós összeállítás is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2023. július 31. 08:38
Magamutogató piti szarcsimbók mind. Ünnepeljék hogy még léteznek mert fogy a türelem. Engem nem ijeszt meg ha nácinak címkéznek.
lutra
2023. július 31. 07:59
Könnyű a románoknak, mert ők mind buzik, ezért náluk minden felvonulás buziparádé.
akkor ki
2023. július 31. 07:32
Ennek a birozslettaparadicsom hülye gyereknek írom. Fogjátok már fel legalább egyszer és memorizáljátok bazdmeg azt a sík hülye agyatokat, NEM AZ A BAJ, HOGY VANNAK MELEGEK! A BAJ AZ, HOGY KIMENTEK AZ UTCÁRA FELVONULNI, MINT HA TILTAKOZNÁTOK AZ ERŐSZAKOS ELNYOMÁS MIATT! KI NYOM EL ERŐSZAKKAL TITEKET? MIKOR SEGGBE BASZOD A BARÁTODAT, GUMI BOTTAL VER A RENDŐR, NETÁN GOMILÖVEDÉKET LŐ A SZEMEDBE? MIÉRT NEM LEHET MEGÉRTENI, HOGY A SZEXUALITÁS A SZOBÁRA ÉS NEM AZ UTCÁRA TARTOZIK?! PLÁNE, HA GYEREKET MOLESZTÁLTOK!!! Kérdem. Érted?!
Falióra tábornok
2023. július 31. 06:52
"normalitás menete" kőkemény 150 paraszt :DDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!