Guardian: Óva intette Ukrajnát az elsietett ellentámadástól a cseh elnök

2023. május 07. 21:54

„Kijev már nem rendelkezik a meglepetés erejével, amely tavaly katonai sikerekhez vezetett” – jelentette ki Petr Pavel.

2023. május 07. 21:54
null

Petr Pavel, – kitüntetett nyugalmazott tábornok, aki korábban a NATO legfőbb katonai tanácsadója volt – , négyszemközt figyelmeztette Ukrajna vezetését egy elsietett ellentámadás katasztrófájára – írta a Guardian

A lap felidézte, hogy Pavel óvatos hangot ütött meg, mondván,

A háborús hős azt mondta, Kijevben felismerték, hogy továbbra is hiányosságok vannak Ukrajna képességében az orosz erők elleni sikeres offenzívához.

„Ne erőltessék a gyorsabb tempót”

A cseh vezető az interjúban arról is beszélt, hogy Zelenszkij őt és szlovák kollégáját, Zuzana Čaputovát kérte fel arra, hogy a régóta várt ellentámadás előtt egy-egy ukrán gépesített dandárt fegyverezzenek fel.

„Úgy tűnik, még mindig úgy érzik, hogy nincs meg mindenük egy sikeres hadművelet megkezdéséhez” – fogalmazott Pavel.

Mivel az előkészületek még mindig folynak, a januárban megválasztott Pavel megjegyezte, hogy a múlt heti találkozókon arra kérte Shmyhalt, hogy „ne erőltessék a gyorsabb tempót, mielőtt teljesen felkészültek lennének”.

– hívta fel a figyemet Petr Pavel..

Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2023. május 08. 11:52
Milyen elsietett, amikor 6-8 hónapja csak ezt ugatják a hoholok? Baltaképű megint okos.
NoFace
2023. május 08. 10:46
„Rendkívül káros lesz Ukrajnának, ha ez az ellentámadás kudarcot vall, mert nem lesz még egy esélyük, legalábbis nem idén” És ha valamilyen csoda folytán győznének, (kérdés mit is neveznének győzelemnek?) akkor mi van? Akkor mire lesz esélyük? Vége lenne a háborúnak? Na ne vicceljünk! A halottakat nem támaszthatják fel, gazdaság romokban, adósság az egekben, korrupció meg csak fokozódna, mint ilyen esetekben az szokásos stb. Robert C. Castel-nek igaza van, ezt a háborút az oroszok már a támadás pillanatában megnyerték! Számukra az élet megy tovább míg Ukrajna a haláltusáját vívja.
5m007h 0p3ra70r
2023. május 08. 08:11
Ez faszi is az a fajta amelyik elmegy vendégségbe, aztán megmondja a háziaknak, milyen színűre fessék a falakat: - Legyen kék! - Nem terveztünk festetni. - Ja! Nem mondtam? Festessetek ki!
machet
2023. május 08. 06:59
Nahát ez a Pável,ennyire ért hozzá?Még az is lehet hogy palacsintát is tud sütni.Micsoda egy f@sz(i).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!