Magyar Péter perrel fenyegetőzik a Stop háború plakátok miatt – akkor nézzük a tényeket!

2024. május 19. 09:10

Nehéz megfejteni, hogy a Tisza Párt alelnöke miért gondolja azt, hogy az ellenzékben senki sem háborúpárti.

2024. május 19. 09:10

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Szombat délután Magyar Péter rágalmazást emlegetve feljelentést helyezett kilátásba, a Stop háború plakátok miatt. A Magyar Nemzet szerint mindez azért is érdekes, mert az elmúlt hetekben kiderült, hogy az egyik jelöltje Ukrajna kapcsán „agymosottnak” nevezte a magyar népet, és az ukránok háborús erőfeszítéseit példaként állította a magyarok elé.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap felidézi: korábban Magyar Kossuth téri tüntetésének Svájcban élő szónokáról,

Keresztesi Péterről derült ki, hogy Zelenszkij beszédét megosztva 2022 márciusában „szégyent” emlegetett Magyarország álláspontja kapcsán.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezeket az embereket Magyar Péter választotta maga mellé, nyilván jól ismerve az előéletüket, az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos, a békepárti magyar állásponttól elítélő véleményüket is. Szintén figyelemre méltó, hogy Magyar a tüntetésein visszatérően hangsúlyozza: az ellenzékben senki sem háborúpárti.

 2022-ben és azóta azonban egy sor, ezt az állítást megcáfoló kijelentést tettek különböző baloldali politikusok.

Így például 2022. február elsején Fekete-Győr András (Momentum) elmondta, hogy „először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez”.

Márki-Zay magyar katonát is küldött volna a háborúba

2022 februárjában Márki-Zay Péter, a baloldal akkori miniszterelnök-jelöltje a Partizán című műsorban a következőket mondta: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… ha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának. […] Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

Itt fontos megjegyezni, a katonai szövetség most, több mint két évvel később éppen egy Ukrajna-missziót tervez, akár katonai segítséggel és a fegyverszállítás koordinációjával. Néhány nappal a fent idézett nyilatkozata után, 2022. február 22-én az ATV-ben szintén Márki-Zay azt mondta: 

Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

2022. április 5-én Tordai Bence, a Karácsony-párt volt elnöke arról beszélt, hogy „itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat”. 2023. március elsején pedig Bedő Dávid momentumos politikus az ATV műsorában kijelentette, hogy többek között a fegyverszállítások elutasítása miatt nem szavazza meg a Momentum a Fidesz–KDNP békepárti parlamenti határozati javaslatát.

A fegyverszállítások, a katonai támogatások rendszeres tervezése és az ezekre való felszólítások ellenére Magyar Péter valamiért azt hangoztatja, hogy az ellenzékben senki sem háborúpárti.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
gekk
2024. május 21. 08:24
Orbit háborúpárti. Orbit putyincsicska. Orbit hazug. Orbit tolvaj. Orbit kapzsi. Mind mind óriásplakátravaló.
mai nap
2024. május 19. 19:50
Ha igaz, hogy a volt felesége megpofozta, erre egyre inkább érzem, hogy jó oka lehetett.
cinkegolyó
2024. május 19. 16:37
4/4 A hajdani Jobbik egy másik árulója, a néhány éve a párt átállításával, szétverésével megbízott Radnai László /a másik színmagyar/ most Magyar Péter szervezetének elsőszámú irányítója, már 1983-tól(!) nagy amerikai multinacionális cégek magas beosztású alkalmazottja volt. Az operatív feladatokat Magyar csapatában fia, Radnai Márk, az RTL Klub szappanoperák-főrendezője, cégei jelentős szerepet játszhatnak Magyar Péter finanszírozásában. Idén február végétől Magyar Péter vezérkari főnöke, aki a háttérből irányítja az eseményeket. Magyar Péter április 6-i budapesti tüntetésén az ifjabb Radnai végig együtt volt Magyarral és Vogel Evelinnel. Ugyanabból a fészekaljból (az SZDSZ-től) jönnek ezek a jómadarak mind. A rajongói klubját nem érdekli semmiféle kellemetlen részlet, azokat az Orbán-gyűlölet lélegezteti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!