A brit királyi légierő nem vesz fel fehér férfiakat, hogy „sokszínűsítse” az állományt

2022. augusztus 19. 15:23

A légierő személyzeti főnöke, aki egyébként fehér nő, le is mondott tiltakozásul.

2022. augusztus 19. 15:23
null

A brit királyi légierő, azaz a RAF úgy döntött, nem vesz föl fehér férfiakat annak érdekében, hogy „diverzifikálják” az állományt – jelentette a Sky News.

A lépés vitákat váltott ki a brit közéletben. A portál arról ír: a RAF személyzeti főnöke, aki egyébként fehér nő, tiltakozásképp le is mondott posztjáról. 

A RAF döntésére a brit miniszterelnöki pozícióért induló, egyébként indiai származású konzervatív politikus, Rishi Sunak is reagált. A politikus szóvivője szerint 

a toborzásban egyedül egy dolognak kellene számítania: a jellemnek. Nem pedig a nemednek vagy a bőrszínednek”.

Sunakék szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az ország biztonságát nem lenne szabad kockára tenni csak azért, hogy „sokszínűek” legyünk.

Erre válaszul azonban a RAF közölte: ők csak a hadsereg és a haditengerészet példáját követik azzal, hogy „elősegítik a toborzást az alulreprezentált csoportokból”.

 

Nyitókép: Leon Neal / POOL / AFP

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fbandus
2022. augusztus 19. 22:23
Ez színtiszta rasszizmus. Az atlétika eb 100 m-es döntőjében mindössze egy fehér fiú volt. Miért nem az a szabály hogy a négy legjobb fehér ott kell legyen a döntőben
zoz
2022. augusztus 19. 22:21
Elmebetegek !
kistroglodita
2022. augusztus 19. 21:35
Azt mondanám, hogy bassza meg, aki a döntést hozta, de ha arról van szó, hogy a kisebbségből túl sok van, és őket akarják a frontra küldeni, akkor nem baj.
de France
2022. augusztus 19. 18:40
A Mandiner teljesen megbízhatatlan. Már a cím is hamis. Arról van szó, hogy a RAF-nál egyelőre beszüntetik a nem kisebbségi csoportokból való jelentkezők felvételét, mert a brit katonai szervezetek közül a RAF-nál van a legnagyobb hiányosság az etnikai kisebbségekből származókban (link), a non officer rangban. A fehérek és a kisebbségek közötti aránytalanság ott a legkirívóbb. Ezt akarják orvosolni az új intézkedésekkel. Egyáltalán nem arról van szó amit a cím kajánul sugall, hogy a brit légierő nem vesz fel fehér férfiakat bla-ba... A Mandiner célja az, hogy hergelje az olvasóközönségét. https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/workforce-and-business/workforce-diversity/armed-forces-workforce/latest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!