Putyin a konstruktív párbeszéd reményében köszöntötte az új német kancellárt

2021. december 08. 14:42

Az orosz elnök a globális stabilitás szükségességét emelte ki.

2021. december 08. 14:42
null

A konstruktív párbeszéd és a közös munka kialakítása iránti reményét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Olaf Scholz német kancellárhoz a szerdai hivatalba lépése alkalmából intézett üdvözlő táviratában. A Kreml sajtóosztálya által közzétett dokumentum szerint Putyin mind a kétoldalú, mind a nemzetközi napirend időszerű kérdéseiben törekszik a dialógusra a szociáldemokrata új német kormányfővel. „Ez kétségtelenül megfelelne az oroszok és a németek alapvető érdekeinek, és hozzájárulna a regionális és globális stabilitás és biztonság megszilárdításához” – írta Putyin.    

Az orosz vezető táviratot intézett a 16 évi kormányzás után leköszönt

Angela Merkel kereszténydemokrata kancellárhoz is, akit tegeződve szólított meg, és további barátságáról biztosította.

Putyin kifejezte őszinte háláját „a gyümölcsöző együttműködésért és a kölcsönösen tiszteletteljes párbeszédre készségért”. Emlékeztetett rá, hogy a volt kancellárral folyamatos kapcsolatban áll, és vele együtt megpróbált „kiutat találni a legnehezebb helyzetekből is. A német kormány élén töltött éveid során kiérdemelten nagy tekintélyre tettél szert Európában és az egész világon. Biztos vagyok benne, hogy az államférfiként és politikusként megszerzett hatalmas tapasztalatodra változatlanul szükség lesz. És természetesen folytatjuk baráti kapcsolatunkat is” – idézte az orosz államfő sajtószolgálata Putyint.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. december 08. 20:38
Putyin igazi politikusként viselkedik . Orbán Viktor viszont ráengedte a veszet kutyáit az újonnan alakult német kormányra.
Pitypangocska
2021. december 08. 17:49
Konstruktív beszélgetés feltétele, hogy a tárgyaló partnerek azonos képességű, felkészültségű emberek legyenek . Ehhez a németeknek fel kellene nőniük.
Magyarok Pásztora
2021. december 08. 17:11
Na ez volt teljesen felesleges.
Béri Balogh Ádám
2021. december 08. 16:55
Ha valóban felszáll a hülyeségvonatra az új német kormány, akkor csak annyit üzen majd nekik Putyin, hogy zárom, már zárom.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!