Az Egyesült Államok és szövetségesei globális kibertámadással vádolják Kínát

2021. július 19. 17:42

Az Egyesült Államok és a NATO rosszindulatú kibertámadásokkal vádolják Kínát. Szerintük ők a felelősek az év eleji Microsoft Exchange Server elleni támadásért.

2021. július 19. 17:42
null

Ez az első alkalom, amikor a NATO formálisan is elítélte Kína kiberaktivitását. A hatóságok több mint 50 különféle módszert tártak fel a nyomozás során, melyben megállapították, hogy Kína nemzetbiztonsági minisztériuma hackereket bérelt fel a támadások végrehajtására. 

Az Egyesült Államok, NATO, Európai Unió, Nagy-Britannia, Ausztrália, Kanada, Új-Zéland és Japán azt állítják, hogy „magas bizonyossággal kijelenthető”, hogy a márciusi Microsoft Exchange elleni támadásokat is a kínai nemzetbiztonsági minisztérium vezényelte le.

A támadás az egész világon több ezer gépet tett használhatatlanná.

Hétfőn az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a bejelentés részeként vádat emelt négy állambiztonsági minisztériumi hekker ellen, akik,

több éven át, legalább egy tucatnyi országban tevékenykedtek kormányok és kulcsfontosságú ágazatok szereplői ellen, ami érintette a vízi és légi közlekedést, a biztonságpolitikát, az oktatás és az egészségügy területeit”.

Az Egyesült Államok nem zárta ki azt, hogy lesznek további válaszlépések az ügyben, de figyelmeztettek mindenkit, hogy Kínát vélhetően semmi sem fogja elrettenteni a további kibertámadások elkövetésétől.

Nyitókép: MTI/EPA/Keno Csou

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ráció prófétája
2021. július 19. 18:35
Hát az oroszok már szart sem érnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!