Ellopták Mária skót királynő ékszereit

2021. május 24. 15:48

402 millió forint értékű arany- és ezüsttárgyat tűnt el az angliai Arundel-kastélyból.

2021. május 24. 15:48
null

Péntek éjjel el a West Sussex megyei kastélyból Mária skót királynő kivégzésén, 1578-ban viselt rózsafüzérét, valamint további, több mint 402 millió forint értékű arany- és ezüsttárgyat – írja a Tények a BBC-re hivatkozva. A lopott tárgyak között szerepelnek a koronázási csészék, melyeket Mária királynő (1542-1587) adott a ceremóniamesteri udvari tisztség korabeli viselőjének.

A tolvajok egy ablakon át jutottak a kastélyba, összetörtek egy üvegszekrényt, és magukkal vitték a tartalmát. A BBC-nek nyilatkozó nyomozó szerint a bűntényhez köthető a közelben megtalált, kiégett négykerék-meghajtású autó.

A kastély szóvivője szerint „felbecsülhetetlen történelmi értéket” képviselnek a hiányzó kincsek. Mária királynő rózsafüzére nem anyaga miatt érték, hanem azért, mert a nemzet pótolhatatlan öröksége – magyarázta. „Pénzben jelentős a kár, de az olyan egyedülálló daraboknak, mint Norfolk hercegének kollekciója, történelmi jelentősége elmondhatatlanul nagyobb” – tette hozzá.

Nyitóképen: Az Arundel-kastély. Fotó: Jean Brooks / Robert Harding Heritage / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. május 25. 06:23
Dobredvás Klára: Vagy Mészáros Lőrinc volt, vagy Orbán Viktor személyesen, de mi visszaadjuk a villával és a kanállal együtt. Gyurcsányt meghívják az angol királyi palotába, ebédre hazafelé menet, mondja Vágó Pista bácsinak: -Láttad? Csupa arany evőeszköz volt. -Mutasd csak?
tevevanegypupu
2021. május 24. 21:03
De mit kezdenek vele? Eladni nem tudják,egy gyűjtő őrizheti legfeljebb.
elfújta az ellenszél
2021. május 24. 20:14
És akkor mi van? Legközelebb majd egy néger transzi játssza Mária királynét, biciklilánccal a nyakában
nempolitizálok
2021. május 24. 19:27
Addig jár az ékszer a kútra amíg a libernyák vagy a kommunista el nem lopja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!