Az olimpia bojkottjával fenyeget egy ausztrál sportoló egy túl fehér fotó miatt

2021. május 08. 16:28

Csak fehér sportolók szerepeltek a promóciós fotón, ezért kiakadt a színesbőrű ausztrál kosárlabdázó, Liz Cambage.

2021. május 08. 16:28
null

A tokiói olimpia bojkottját helyezte kilátásba Liz Cambage ausztrál kosárlabda-játékos, amiért egy ausztrál olimpiai csapattagokat ábrázoló fotón nem szerepel egyetlen színesbőrű játékos sem, beleértve saját magát is. A kép a csapat hivatalos fehérnemű-támogatójának készült reklámfotó.

A 2012-es bronzérmet elnyerő csapat egyik kulcsfigurája szerint mindez egy nagyobb problémát takar – írja a USA Today. 

Cambage felteszi a kérdést: hogyan képviseljen egy országot, ami nem hajlandó őt képviselni? 

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság úgy nyilatkozott, hogy Cambage-nek igaza van, és a fotózásnak, mely hátsó szándékoktól mentesen zajlott, jobban kellett volna reprezentálnia a csapat összetételét. 

Tom Maher, a csapat volt edzője viszont kételyeit hangoztatta: szerinte Cambage felnagyít egy nem létező problémát. Hozzáteszi: akkor már a homoszexuális vagy kínai származású játékosok is szót emelhetnének. „Hol lesz ennek a vége?” – teszi fel a kérdést Maher.

(Fotó: Liz Cambage Instagram-fiókja.)
 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. május 10. 23:56
Az is milyen rászizmus már, hogy fehérnemű főző? Miért nincs feketenemű? Remélem beváltja a fenyegetését, eggyel Kevesebb bokszost mutogat majd a tévé. Bár az összes követné a példáját.
Tibesz26
2021. május 10. 12:04
ugy tünik hogy a black lives matter nevü terrorszervezet az olimpiát fenygeti eszt nem hagyhatjuk szó nélkül a black lives matter nevü terroszervezetett a pokol legmélyebb bugryaiba kell küldeni ha megmered támadni az olympiát akkor mi meg a black lives matter nevü terrorsizervezetet te is az vagy te sportolo egy szélsőbaloldali marxista sátánista szuka blm es terrorista nő dögöly meg a blm tagjaiddal együtt a pokolban és hagyd békén az olympiát
DoomGuy
2021. május 10. 11:00
Maher-t kirúgták már? :-P Mi az, hogy józan észre hivatkozik?
Saksafar
2021. május 09. 20:21
Szerintem meg lassan nem lehet frissen készített filmet nézni, amiben nem fekete a pozitív főszereplő és az első negyed órában kötelezően megjelenik egy homokos vagy leszbi pár is. Szép új világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!