A Telegram blokkolása ellen tüntettek Moszkvában

2018. április 30. 17:32

Orosz libertáriusok többezres tömeggel tüntettek a Telegram üzenetküldő szolgáltató hatósági blokkolása ellen Moszkvában. Videó.

2018. április 30. 17:32

Több ezren tüntettek hétfőn Moszkvában a Telegram üzenetküldő szolgáltató oroszországi hatósági blokkolásának kísérlete ellen és az internet szabadsága mellett.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor április 16-án kezdte meg a Telegram blokkolását célzó tevékenységét, miután az üzenetküldő szolgáltató nem adta ki a Szövetség Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) kommunikációja kódkulcsait. Sajtóértesülések szerint az orosz hatóság az Amazon, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Twitter, a Yahoo, a Yandex, a VKotaktye, az Odnoklassznyiki és más társaságok 18 millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében.

Távozzon a „cár”

A moszkvai tüntetők a Telegram logójára utaló papírrepülőgépeket röptettek, valamint egyebek között a szólás szabadságát éltető és a „cár” – Vlagyimir Putyin elnök – távozását sürgető táblákat emeltek a magasba. A részvevők elsősorban a Roszkomnadzor megszűntetését, az államnak az internetre gyakorolt befolyásának korlátozását és a büntető törvénykönyv azon rendelkezéseinek eltörlését követelték, amely alapján az állampolgárokra büntetés szabható ki a közösségi médiában közzétett posztjaik miatt.  

A moszkvai rendőrség szerint az Oroszország Libertariánus Pártja által szervezett megmozduláson 7,5 ezren vettek részt.  Az eseményen felszólalt Alekszej Navalnij korrupcióellenes ellenzéki aktivista és jelen volt Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt társalapítója, volt elnökjelölt is. Pavel Durov, a Londonban székelő Telegram alapítója a VKontaktye közösségi oldalon közzétett üzenetében közölte, büszke arra, hogy a tüntetőkkel egy országban született.

A Telegramnak a cég idén márciusi közlése szerint világszerte mintegy 200 millió, Oroszországban pedig orosz sajtóértesülések szerint 10-15 millió, úgynevezett havi aktív felhasználója van.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rumpelstilzchen
2018. április 30. 20:41
A cenzúra ellen tiltakoztak Németországban http://www.pi-news.net/2018/04/video-identitaere-besetzen-facebook-loeschzentrale-in-essen/ Mindenki tudja,hogy a Facebook cenzúra tökéletesen védi a "szólásszabadságot" Persze, "neonácik" tiltakonak a cenzúra ellen. https://www1.wdr.de/nachrichten/ruhrgebiet/identitaere-besetzung-facebook-essen-100.html Tudjátok, amit az orosz hatóságok csinálnak, az tréfli, de amit a németek az amerikaiakkal, az bizony kóser a javából. Ja igen, mert azok az "európai értékek" szerint vannak. https://www.compact-online.de/bravo-identitaere-besetzen-facebook-zensurzentrale-mit-video/ https://bit.ly/2JEz6ZH
pemete jakab
2018. április 30. 18:02
"Pedig nem csak Oroszországban kellene blokkolni, hanem mindenütt, az iszlamisták (és más hasonszőrűek) kedvenc eszközét..." Ennyi ésszel azt is mondhatod, hogy a kést is be kellene tiltani, mert számos gyilkosságot követnek el vele. És a fegyvereket, az ölés szerszámát miért nem tiltják be, még az állam sem használhatná. Kevesebb lenne az erőszak.
pemete jakab
2018. április 30. 17:50
"Orosz libertáriusok többezres tömeggel tüntettek" Kedves Mandiner azt is le mernéd írni, hogy a szélsőbalos, moszkovita Orbánt a droidjai tömege dicsőíti? Mert a fenti megfogalmazás, legfeljebb kommentbe való, de hiteles újságírásba nem. Bár naiv lehetek, mert mióta hiteles a politikai újságírás? Ha az lenne, felkopna a firkászok álla.
drkovax
2018. április 30. 17:46
Pedig nem csak Oroszországban kellene blokkolni, hanem mindenütt, az iszlamisták (és más hasonszőrűek) kedvenc eszközét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!