Egyesül a Microsoft és a Yahoo keresője

2009. július 29. 12:07

A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft és a Yahoo egyesítik a keresőiket, hogy sikeresebben vegyék fel a harcot a Google-lel.

2009. július 29. 12:07

A megállapodás értelmében a Yahoo! a Microsoft új keresőjét, a Binget fogja alkalmazni, ami azt jelenti, hogy a Microsoft hozzájut korábbi riválisának keresési forgalmához. Az ügylet érdekessége, hogy a Yahoo! a Microsoftnál lényegesen nagyobb részesedéssel rendelkezik a webes keresések piacán, az Egyesült Államokban és globális léptékben egyaránt. Június során a Yahoo! 19,6, a Microsoft pedig 8,4 százalékkal részesedtek az amerikai keresésekből, míg globálisan a Yahoo! nagyjából 10 százalék körüli, a Microsoft pedig 3 százalék körüli szeletekkel bírnak.

A két vállalat együtt tehát az amerikai keresések 28, míg globálisan nagyjából 13-14 százalékát tudhatja magáénak, szemben a Google rendre 65 és 62 százalék körüli arányával. Tavalyi adatok alapján Európában a Google a 80 százalékot közelíti, a Yahoo!-Microsoft páros itt az 5 százalékot sem éri el.

Egyesíti keresőit a Microsoft és a Yahoo! (HWSW)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!