Kína egy sor afrikai országot hitelekkel vett meg, úgy mint most nálunk

2024. május 10. 06:02

Erről Ön semmit nem tud?

2024. május 10. 06:02
Juszt László
Juszt László
Facebook

Fotó: Juszt László Facebook-oldala

„Nem véletlenül nem hajlandó valódi riporterekkel találkozni a miniszterelnök. Igaz ma már a választókkal sem. A fene se látott ilyen “konspirált” kampányt. Pedig milyen izgalmas beszélgetéseket lehetne most folytatni, ha nem bujkálna és hazudozna a riportalany. Ezen a héten én ezeket kérdezném. Ugye nem gondolja komolyan, hogy bárki elhiszi azt, hogy a Közszolgálati Egyetem rektora a saját szakállára hívta meg azt a volt iráni elnököt, akit a nyugati világban – fogalmazzak finoman – nem tartanak szalonképesnek? Különösképpen azután, hogy az Ön külügyminisztere nemrégiben Iránban járt. Tényleg mi hasznunk van Szijjártó iráni útjából? Vagy így is kérdezhetem, kinek van haszna ebből?

Kormányzati szereplők is megkérdőjelezik, hogy a Roszatom be tudja-e fejezni a Paks II. munkálatait. Ehelyett többen a francia Framatome vállalatot bízták volna meg egy úgynevezett Paks III. projekt elindításával, de Ön  ragaszkodott az orosz beruházáshoz. Nem gondolja, hogy ez van annyira súlyos kérdés, hogy nem önöknek, nem Önnek hanem valódi szakembereknek kellene dönteniük?

A hőn áhított demográfiai fordulat nem jött el tavaly sem, sőt katasztrofális zuhanásban vagyunk, ez derül ki a KSH adataiból. Úgy tűnik az álintézkedések nem segítették a gyerekvállalást. Komolyan gondolta, hogy az emberek a szegénységükre még ráhúznak egy lapot?

Különösen érdekes a kínai elnök látogatása, s a kínaiak építkezései, ha figyelembe vesszük, hogy az USA  amiatt aggódik, hogy a kínai hadsereg a gazdasági fejlesztés keretében, az infrastrukturális beruházások révén ellátási bázisokat és egyéb támaszpontokat hoz létre világszerte. Erről Ön semmit nem tud?
2020 februárjában világszerte már 94 kikötő volt részben kínai cégek tulajdonában vagy üzemeltetésében. Nem tart attól, hogy hazánk kettős célú beruházásokkal segítheti egy kínai eszkalációs terv végrehajtását?

Kína egy sor afrikai országot hitelekkel vett meg. Úgy mint most nálunk. A hitelt visszafizetni képtelen országoktól elvette, ami járt neki. Srí Lanka-n  például egy kikötőt. Az ott élő kínaiak és a beruházások biztonságának garantálására pedig tartalékos, milíciaszerű fegyveres kínai egységeket rendelt. Sor került a gazdasági tárgyalásokon ilyen részletek tisztázására?

Nyilatkozott Németh Zsolt, a Fidesz külügyese. Amit mondott, az pont az ellenkezője annak, amit Ön képvisel: mondjanak bármit Putyin propagandistái, a NATO nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot, de képes megvédeni a tagjait egy orosz támadástól….Ha most nem lennénk NATO-tagok, akkor valószínűleg jelenleg nem Ukrajna védekezne egy orosz támadással szemben, hanem mi. Lehet, hogy Németh Zsolt lesz a következő prominens fideszes politikus, akinek távoznia  kell a pártból?”
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­a­z­­i n­­­i­­­m­­­f­o­­m­á­­n­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
öcsicipő
2024. május 12. 07:42 Szerkesztve
Laci nem érti. Mondjuk liberális ( kommunusita ) neuronokkal nehéz is lesz. Eléggé csapong a témákban is, szeretne mindenről mindent elmondani ami neki (k) nem tetszik. Persze kiesett a csöcs ( is ) a szájából, a véleménye a lőtéri kutyátsem érdekli, csak egy-egy belpesti borgőzös estéken tudják egymást hergelni. De egy gondolat csak a demográfiai megjegyzéséhez A múlt század elején az átlagos gyermek szám 4- 5 volt és jellemzően az igen szegény paraszti osztályban.Egy nyilvánvaló magyarázata ennek a magas gyermek halandóság, de azért látszik, hogy pont a családok növekedő jóléte az egyik oka, hogy csökken a gyermekszám, ugyanis a szülők ösztönösen jobb életet szánnak az utódoknak, ami nem engedi a meglévő vagyontömeg túl aprózódását. Ja, meg nem volt akkor tv,internet
2024. május 11. 21:48 Szerkesztve
Kína negyven éve a világ csicskája volt, ahol éhbérért dolgoztak az emberek. Nagyokos amerikai és európai cégek azt gondolták, hogy ott céget alapítani a tuti üzlet örök élet plusz egy napig. Negyven év alatt Kína kibújt ebből a hurokból, és most ő csuklóztatja a világot, hogy ki ad jobb feltételeket a befektetéseiknek. A nyugatról megtanult és továbbfejlesztett technológiájuk szinte minden területen a világ élvonalába tartozik. Ezt összehozták egy emberöltő alatt. Ezt rajtuk kívül senki más nem tudta megcsinálni. Igenis érdekelne (bár gondolom soha nem fogjuk megtudni), hogy a potentátjaink érzékelnek-e valami veszélyt a Kínával való biznicelesben, és ha igen, akkor mik ezek, és milyen terveik vannak ezeknek a kockázatoknak a csökkentésére. Nem fogunk 5, 10, 20 év múlva ugyan úgy pofára esni a marha előnyös kínai üzlettel, mint a nyugati cégek, akik kitermelték maguknak a kínai konkurenciát? És ha ezen csapláros ismét agyfaszt fog kapni, akkor valszleg ő még a kérdéseket sem érti.
Obsitos Technikus
2024. május 11. 18:51
Jut eszembe, mikor járt Szíjjártó Iránban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!