Öt napra eltüntette a Facebook Apáti Bence hivatalos oldalát a világhálóról

2024. április 10. 07:15

Az az igencsak komoly és megalapozott gyanú fogalmazódott meg, hogy Apáti valójában nem létezik.

2024. április 10. 07:15
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: Földházi Árpád

„Öt napra eltüntette a Facebook Apáti Bence hivatalos oldalát a világhálóról. Kollégánk ellen ugyanis az az igencsak komoly és megalapozott gyanú fogalmazódott meg (komoly és megalapozott névtelen feljelentések alapján), hogy valójában nem létezik. Vagy ha netán mégis létezik, akkor sem ő kezeli a saját oldalát, nem ő írja a saját bejegyzéseit, nem ő beszél a saját videóin és így tovább. Hogy mégis ki, ha nem ő, az rejtély: talán a ChatGPT, esetleg a Tóni.

Így hát az Orwell-féle Nagy Testvér (alias Facebook) eljárást indított az ügyben, hogy kivizsgálja Apáti mester létezésének vagy nem létezésének titkát, s nyomozása idejére – biztos, ami biztos – eltüntette a 42 ezres oldalt.

E különös univerzumban tudniillik nem létezik az ártatlanság vélelme. Itt mindenki bűnös, míg be nem bizonyítja az ellenkezőjét. Előbb ütnek, aztán kérdeznek. Langley-ben, ahol a Nagy Testvér székel, esetleg Dublinban, Berlinben vagy a Lakmusz szójalatte-illatú tényellenőrközpontjában öt teljes napig vizsgálták komoly ábrázattal Apáti mester személyazonosságának kérdéskörét. Nem hagyhatták, ugye, hogy nagy nézettségű videókat gyártson, bejegyzéseket klimpírozzon egy veszedelmesen beazonosítatlan ál-Apáti. Ötnapi megfeszített munka, jegyzékváltás, iratfényképezés után megszületett a verdikt: Apáti Bence létezik, és kétségtelenül ő ír, videózik és facebookozik – már amikor hagyják. Az oldalt végül kegyesen visszakapcsolta Zuckerberg illetékes ügyosztálya. Kollégánk még olcsón megúszta: az Egyesült Államokban ennél kevesebbért meglátogathatta volna az FBI.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­g­­­ö­s­ ­l­­­á­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­­r­n­­­a­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
a-gyar-2
2024. április 10. 23:07
A "f@szbuk" egy bűnszervezet
szeretnem_a_homokorat_megallitani
2024. április 10. 21:23 Szerkesztve
erthetetlen az a görcsos igyekezet ahogy a legnagyobb szuverén magyarok tömik a woke-os internacionalista szemétlelkűek zsebet azokkal a penzekkel, amikből pl stadiont is epithetnének. ezért a faszbuk most tuti azt mondja: “ha az apáti meg a kispilhál ugy sivalkodnak mint a libernyákok, akkor valamit jól csinálunk” …
Kovács József
2024. április 10. 13:27
Rá kellene kényszeríteni a Facebookot arra, hogy megértse Magyarországon Magyarország törvényei érvényesek és esek a Facebookra is vonatkoznak. Ha nem képesek megérteni, akkor egy számukra is jól látható bírság összeg segítene a megértésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!