A mesterséges értelmetlenség

2024. április 10. 16:41

A közösségi médiumok és a mesterséges értelem segítségével kreált végtelen mennyiségű tartalmak nászából a maga teljességében kibontakozott a spektákulum társadalma

2024. április 10. 16:41
Kids,Wearing,Virtual,Reality,Goggles
Rajcsányi Gellért

Nyitókép: Shutterstock

„This is the way the world ends / Not with a bang but a whimper” („A világ így ér véget / Nem bumm-mal, csak nyüszítéssel”) – jutnak eszembe T. S. Eliot épp egy évszázaddal ezelőtt írt keserű sorai. Épp akkoriban is egy világrendszerváltás korszakában járt az emberiség, ahogy most is. A világunk most is változik: a régi véget ér, egy másik születik, már benne is járunk az újban. És tényleg nem jár nagy bummal a változás, nyüszítés helyett is talán inkább nyafogással, nyünnyögéssel, infantilis cukiskodással és agyzsibbasztó acsarkodással – mind-mind a közösségi hálókon, amiken a mesterséges értelem segítségével generált tartalmak épp elmosnak minden határvonalat valóság és fikció, tények és hazugságok, egyedi emberi alkotások és digitálisan generált végtelen tartalomcunami között.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­k­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!