Bige László cégénél nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda

2022. október 18. 18:32

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytatnak nyomozást.

2022. október 18. 18:32
null

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Bige László cégéhez köthető személyeket gyanúsított meg a rendőrség. A lap azt írja, hogy a Bige Holding Kft.-t érintő ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt folytat nyomozást.

A portál szerint a rendőrség három embert hallgatott ki az ügyben, az érintett személyek szabadlábon védekezhetnek. Bige László szolnoki gyárában négy éve tartott nagyszabású akciót a rendőrség, akkor az ORFK azt közölte, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt zajlik az eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakban van, ugyanis már három gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. A nyomozás eredményes befejezéséhez fűződő érdekre tekintettel bővebb felvilágosítást nem adhatunk az ügyben.”

– válaszolta a lapnak a nyomozást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ennek az eljárásnak Bige László nem gyanúsítottja, ám két másik ügyben vádat emeltek ellene, az egyik büntetőügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 135 millió forintos vesztegetéssel vádolja a milliárdost, tavaly októberben pedig hűtlen kezelés és ugyancsak vesztegetés miatt emeltek vádat Bige László és öt munkatársa ellen, akik kétmilliárd forinttal károsíthatták meg a vállalkozó saját cégét –írja a Magyar Nemzet.

A vállalkozóval szemben börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, pénzbüntetést indítványozott az ügyészség. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly 11 milliárd forintnyi bírságot szabott ki a Bigéhez köthető Nitrogénművek cégcsoportra, amiért más piaci szereplőkkel együtt éveken keresztül jogsértően törekedett a verseny korlátozására a hazai műtrágyapiacon. 

A lap szerint Bigéék újabb azonnali jogvédelem iránti kérelmet terjesztettek elő április 10-én, abban a Fővárosi Törvényszék lapunknak adott keddi tájékoztatása szerint a Nitrogénműveknek kedvező döntés született, ami azonban nem jogerős.

Nyitókép: Kőhalmi Péter/AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2022. október 19. 00:41
"veszélyes hulladékRA elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése" Elképesztő, hogy mennyire gyilkolja a magyar nyelvet ez a jogi bikkfanyelv.
Csubszi
2022. október 18. 22:26
Dutyival Bigével is, meg a többi balos tolvajjal!
bonafidesupraman
2022. október 18. 21:39
Nyomozónak megyek... Négy év, három kihalgatás ez a nyugdijastempó....
Secnir
2022. október 18. 20:01
négy év alatt kihallgattak három embert. ezosztigen! ez is el fog húzódni a következő választásokig? vagy bige ki fog esni a földszinti háza nyolcadik emeleti ablakából, ha nem adja el a nitrogénműveket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!