Gera Marina az Emmy-díjat felügyelő akadémia tagja lett

2021. március 18. 18:05

Ő az első magyar nő, aki tagja a nemzetközi tévés akadémiának. Mostantól tagokat jelölhet és szavazhat a nemzetközi Emmy-jelöltekre is.

2021. március 18. 18:05
null

Csütörtök délután jelentették be, hogy az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért 2019-ben nemzetközi Emmy-díjat kapó Gera Marinát a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választották – számolt be cikkében a Forbes magyar kiadása.

Az akadémiai tagságot a jelölés után a tagság szavazza meg, és élethosszig tart. Gera Marinát a lengyel Pola Hempowicz producer jelölte, aki az első kelet-közép európai nő volt az Akadémián, és olyan jelölttársat keresett, aki hozzá hasonló utat járhatna be.

Így esett a választása Gera Marinára, aki ezáltal az első magyar nő, aki a testület tagja lehet.

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiáját 1969-ben alapították, és több mint 50 országból vannak tagjai. Hazánkból Gera Marina mellett Kovács Dániel Richárd, az RTL Klub rendező-producere és Káel Csaba, filmügyi kormánybiztos is tagjai a New Yorkban székelő szervezetnek.

A szervezet küldetése, hogy „elismerje és kiemelje a nemzetközi tévés piac kiváló teljesítményeit” ezért is osztja a nemzetközi Emmy-díjat összesen 20 kategóriában minden évben.

Gera Marina a hír kapcsán a Forbes-nak elmondta, hogy az elmúlt egy évben két filmet, köztük egy nemzetközi produkciót, forgatott, miközben igyekezett menedzselni nemzetközi kapcsolatait. Legújabb projektjeiben már kreatív producerként is jelen van ezáltal immár „komplexebb módon vesz részt az alkotófolyamatokban”.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. március 18. 22:32
Nagyszerű, gratulálok.
Finale*
2021. március 18. 20:39
Gratulalok!
Búvár Kund
2021. március 18. 19:40
Egy interjú hallottam vele a rádióban, nekem is szimpi volt. A filmet sajna még mindig nem tudtam megnézni, de ez az egyetlen új magyar film amire tényleg kiváncsi vagyok. A tv mindig vmi eldugott időpontban vetítette. De előbb-utóbb megnézem! Még mielőtt díjat nyert és amikor forgatták már felkeltette az érdeklődésemet. Gratulálok,!
Takita
2021. március 18. 19:12
Sok sikert ,és jó idegeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!