Milliárdokból forgatunk forradalmat, miközben egyre távolabb a magyar filmesek ellenállása

2024. április 15. 06:10

A rendező csak egy másod-harmadrangú alkotója egy olyan produktumnak, ami a propagandista producer ténykedésének gyümölcse.

2024. április 15. 06:10
null
Konkol Máté
Mérce

Fotó: Fórum Hungary

MOST jelent meg a VAGY SOHA című történetes film, és ennek kapcsán eszembe jutott, hogy egyszer régen, a mesék idején, 2002-ben, amikor Orbán Viktor volt a miniszterelnök, egy Káel Csaba nevű bajtársa rendezett egy Bánk bán című kurzusfilmet. Ennek is volt díszbemutatója, ahogy most a Petőfinek, de akkoriban ez a politikus még elment saját filmtermékeinek átvételére, sőt, beszéddel is készült.

Minden szépen és büszkén le is zajlott volna, ha nincsenek azok a kotnyeles kölykök: az akkori SZFE friss diplomásai (Hajdu Szabolcs, Miklauzic Bence, Pálfi György, Török Ferenc, Erdélyi Dániel, Fazekas Csaba, Fischer Gábor, Groó Diana, Barsi Béla, Lemhényi Réka), akik Madzag Filmegylet néven 300 karzatról aláhulló szórólappal szakították meg a miniszterelnök színre lépésekor a rendezvényt, azt kifogásolva írásukban, hogy a kormány »nagyságrendekkel több pénzt költ az általa favorizált produkciókra, mint a magyar filmszakma egészére. (…)«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­­ö­s­­ ­l­á­n­­y­o­­­k­­­ ­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. április 27. 08:28
Kurzusfilmek,tengernyi közpénzből…😢
Lakat1983
2024. április 15. 23:04
Ennyi bolsilibsi nevet egyetlen mondatba sűríteni már-már művészet.
2024. április 15. 21:31 Szerkesztve
Azt nem értem, az ájultan tisztelt nyugat filmes berkeiben a rendezőelv a mindenkori dollárbevétel, ami a sikernek a mércéje, díjakban, Oszkárokban, és egyebekben, nálunk meg a forintmilliárdokból készüt művészfilmek tucatnyi díjakkal, és pár ezres fizetőnézővel is csúcsalkotás. amire meg tódulnak a nézők az gagyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!