Pokorni: A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán

2019. december 11. 16:13

A XII. kerületi polgármester arról is beszélt, hogy úgy látja, lesz megállapodás a főváros és az állam között a járóbeteg-ellátás és az atlétika közös fejlesztésében.

2019. december 11. 16:13

A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán: a dél-budai centrumkórház (DBC) felépítése mellett a Szent János kórházat szeretné centrumkórházzá alakítani – mondta Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere szerdán. A kormánypárti politikus a Fővárosi Közgyűlés ülésének ideje alatt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, a jövőben részt vesz a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) ülésein, miután Karácsony Gergely főpolgármester folytatta elődje, Tarlós István azon gyakorlatát, hogy a testületbe jelölte a legnagyobb támogatottságú ellenzéki jelöltet.

Pokorni Zoltán kifejtette, az FKT következő ülésén hat napirendi pontról tárgyalnak, a kormány kezdeményezésére pedig a budai egészségügyi fejlesztések kérdése is terítékre kerül. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, a kabinet érvelni kíván a dél-budai centrumkórház eredeti helyszíne mellett, de hajlandó mérlegelni a főváros által felajánlott, Kelenföldi pályaudvarhoz közeli területet is.

A XII. kerület polgármestere emlékeztetett, a kormány többször kijelentette, nem kíván semmilyen fejlesztést megvalósítani a főpolgármester, illetve a kerületi polgármesterek akarata ellenében, ugyanakkor szerinte a városvezetésnek a Városliget esetében azt is érdemes figyelembe vennie, hogy a Liget-projekt nem önmagában áll, ahhoz kapcsolódik az állatkert területén található Pannon Park-fejlesztés is, amelynél komoly pénzügyi gondok mutatkoznak. Pokorni Zoltán reményét fejezte ki, hogy nem marad félbe ez a beruházás.

Kérdésre válaszolva szólt arról is, úgy látja, lesz megállapodás a főváros és az állam között a járóbeteg-ellátás és az atlétika közös fejlesztésében.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2019. december 11. 22:20
Budapesten nem épül új kórház, mert a gyúrcsány bezsarol, megvétóz, minden lehetőséget!!! Terroristákkal meg NEM KELL TÁRGYALNI! Egy új kórházat, nem lehet ráerőszakolni a városra! Ha nem kell, nem is lessz!!!
nyugalom
2019. december 11. 21:55
ne legyenek kórházak, csak szidhassuk a kormányt! Remek megoldás a vörösöktől!
3M..
2019. december 11. 19:03
Kenyában viszont két vadonatújat épít, mert a kivitelező Fidesz-közeli oligarcha. Vietnámban is, szintén. Szebb Jövőt!
OberEnnsinnen
2019. december 11. 16:34
"Pokorni: A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán" Zoltán, Tőled a haladó új demokrata rezsim többet várt. Minimum így: Pokorni: A kormány két kórházat akar ELLOPNI Budán Hiszen - az elnyomott sajtószabadság médiahatásaként - tisztában vagyunk vele, TE IS, ÉN IS ÉS MÉG SOK MILLIÓAN: -- Ha Magyarországon az állam vagyona, tulajdona negatív vagyonból pozitív vagyonba fordul át, magyarul: megtöbbszöröződik, 7 év alatt: az LOPÁS. -- Ha Magyarországon a reálbérek 7 év alatt DUPLÁJUKRA NŐNEK, az LOPÁS. -- Ha Magyarországon a devizahitelesek százezrei kimenekülnek az adósságcsapdából, az LOPÁS. -- Ha Magyarországon egy gázszerelő a gazdasági életben sikeres vállalkozóként MINDEN ALVÁLLALKOZÓJÁNAK, TÖBB TÍZEZER DOLGOZÓJÁNAK KORREKT MÓDON FIZET, az LOPÁS.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!