Női közéleti vezetőképző programot indít a Mathias Corvinus Collegium

2018. szeptember 10. 14:31

Női közéleti vezetőképző programot indít októberben az MCC.

2018. szeptember 10. 14:31

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) várja az érdeklődők jelentkezését újonnan induló, Női Közéleti Vezetőképző Programjára. Az ingyenes képzést olyan 18–36 év közötti, magyar és angol nyelvtudással rendelkező fiatal nők számára ajánlják, akik ambíciót éreznek a közéleti szerepvállalásra.

A felvételi jelentkezés határideje: 2018. szeptember 16. vasárnap 23:59.

A képzés célja a résztvevők praktikus vezetői ismeretekkel való ellátása, és egy olyan közösség megteremtése, amely elősegíti, hogy az idehaza képzett női vezetők hosszú távon Magyarországon, elsősorban hazai vagy régiós intézményeknél vagy vállalatoknál kamatoztassák tudásukat.

A program rávilágít továbbá a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására. A képzés négy hétvégét foglal magában, amelyek során a résztvevők előadásokon és készségfejlesztő tréningeken vesznek részt. Emellett beadandó feladatok elkészítése és e-learning-tananyagok segítik az ismeretek elsajátítását.

A program kimondott célja, hogy a tantermi oktatáson túl lehetőséget biztosítson gyakorlati tapasztalatszerzésre is, így a résztvevők kiscsoportos projektmunkában vesznek részt, és hazai, valamint külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal találkozhatnak. 

 Falyuna Nóra, a képzés megbízott vezetője elmondta: a program elindítását az motiválta, hogy viszonylag kevés a női vezető, és a közéletben is kevés nő van ilyen szerepben. 

Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese elmondta: az egyéves program négy képzési hétvégéből áll, amelyet összekötnek távoktatási e-learning tananyagok. A tantárgyak között van kommunikáció, retorika, érveléstechnika, vitakészségfejlesztés-elmélet, különböző intézményi működési elvek megértése és politika is.

A program a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának fővédnökségével valósul meg – ismertette Lánczi Péter.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2020. május 10. 17:39
Majd jön megint Teczár Szilárd, mint amikor a nők ingyenbelépőt kaptak a diszkóban... Aztán az egyenlő bánásmód hatóság munkába lendült....
néhai Ch.Pilot
2019. január 09. 17:10
"A képzés négy hétvégét foglal magában..." Tökéletes! Ez alatt elsajátítható a közéleti vezetés minden csínja-bínja! :-D Diplomaosztó lesz a végén? :-D
adam
2019. január 09. 17:10
Kirekesztő. Pont.
voltospultos
2019. január 09. 17:10
Részlet a gyűlöltellenségeink blogból (tartalmilag): Ha egyiptomi képírást használnánk, hogyan kéne rajzolni azt a fogalomkört, hogy nem tudom, mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok? Autót vezető nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!