Bontják a Törpe utcai villát

2015. október 06. 11:33

Elkezdték bontani a XII. kerületi Törpe utcai villát, hogy oda a Pokorni Zoltán vezette önkormányzat szándékai szerint kulturális központot építsenek. Stumpf András videója a helyszínről.

2015. október 06. 11:33

A Törpe utcai villa bontásáról Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a Mandinernek adott tavaszi interjújában nyilatkozott: „A telken, amelyet erre kinéztünk, áll ez a régi épület. Szerethető, de műemléki szempontból nem jelentős. Olyan épület, amely régi villának próbálja kiadni magát, de már építése pillanatában is szétszabdalt társasház volt. Most vizsgáljuk, hogy berendezhető-e benne a kulturális szalon, vagy inkább mégis válasszunk olyan megoldást, épületet, ahol nem kell rossz kompromisszumokat kötnünk.”

Pokorniék tervei ellen számos civil tiltakozó szólalt fel, számos aláírást is gyűjtöttek az épület megmentéséért. Pokorni a Mandinernek erről tavasszal ezt mondta: „Megértettem a fölhozott szempontokat, de akik eljöttek, szintén megnyugodtak, hogy nem egy megfontolatlan ötletről van szó csupán. Mindenképp új kulturális szalont hozunk létre: vagy a ma álló épületben, vagy egy másikban. A kulturális szalonunk ugyanis az egyik legsikeresebb kezdeményezésünk az elmúlt évekből.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Logopédus
2015. október 06. 14:30
Jó nagy műbalhé ez, valójában egy lepukkant vacak épület ez, három bölcsész csinálja fesztivált, a többség inkább örül, hogy értékesebbek lesznek a lakások a környéken.
*ufó*
2015. október 06. 13:55
Végül is, hol máshol építenének ""kulturális szalont"" a szellemi törpe fideszesek, mint a Törpe utcában. Gondolom, majd díszvendég lesz a ""kulturális szalonban"" a kurv'annyázó Bayer Zsóti, a kiváló költő L. Simon, meg a buzizó Kerényi ésígytovább.
Secnir
2015. október 06. 13:10
nekem az egésszel csak annyi a problémám, amit az urbanista is leírt, ileltve lérdezett az önkormányzattól: 5. Miért van szükség egyáltalán egy újabb művelődési intézményre, mikor a nemrég felújított MOM pár száz méterre található? válasz: Önkormányzat: A Kulturális Szalon nem egy új művelődési intézmény, hanem egy már jól működő, olyan kis közösségi foglalkozásoknak helyet adó intézmény, tehát nem új, csak előbb le kell bontani a neki helyet adó épületet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!