A duális képzés a gyakorlatban

2015. február 16. 11:54

Arany Jánost munkára cserélhetik a szakképzésben tanuló diákok. Vélemények a duális képzésről a VS.hu videójában.

2015. február 16. 11:54

A szakiskolák nagy részének nem sikerül megfelelő tudást átadnia olyan tantárgyakból, mint például az irodalom, a szakképzési reform alapján viszont nem is ez lesz az elsődleges cél. A most bevezetett duális képzés támogatói szerint nem célszerű, hogy valaki előbb szerezzen érettségit, és legyen tisztában Arany János életével, és csak utána sajátítsa el a kívánt szakma fortélyait. Az ellenzők abban látják a megújult rendszer gyenge pontját, hogy a fiatalokat nem tanítja meg tanulni, és ezáltal nem állnak készen az állandó alkalmazkodásra a szakmai újdonságokhoz. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. február 16. 17:37
A mi gimnáziumunkban annak idején minden héten egy napot egy gyár tanműhelyében tanultunk. Többek között forrasztani, forgácsolni, stb. tanítottak. Aki akarta, a végén az érettségi mellé szakmunkás vizsgát is tehetett.
Kanóc
2015. február 16. 17:02
CÉHRENDSZERT!!!
Apáczai
2015. február 16. 12:36
"A most bevezetett duális képzés támogatói szerint nem célszerű, hogy valaki előbb szerezzen érettségit, és legyen tisztában Arany János életével, és csak utána sajátítsa el a kívánt szakma fortélyait." Ez egy közönséges hazugság. A valósághoz semmi köze. 1. Azok, aki eddig -valódi tudás nélkül, évekik átbulizva a tanéveket - többségében elégséges érettségi vizsgát tettek, azoknak derogált szakmát tanulni, pedig semmi egyébre nem volt meg a képességük, adottságuk. 2. Ha a szakképző iskolák tantestülete komolyan venné a közismereti tantrágyak oktatását, elvárná azok megtanulását, akkor az általános iskolai tananyag részét képező Arany Jánost és életművét még ismerhetnék a tanulók. Sőt, annál sokkal többet! A baj akkor keletkezik, amikor a tanárai és a szülők úgy lökik át a kisinast az évfolyamokon, hogy "úgy sem lesz rá szüksége, hadd menjen".
alex.leopardi
2015. február 16. 12:16
aki szakképzésre szorul való világot néz és nem olvas,tapasztalatból mondom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!