A Yahoo leállítja az AltaVistát

2013. július 01. 22:01

A Yahoo július nyolcadikán végleg leállítja a webkeresők egyik úttörőjeként számon tartott AltaVistát.

2013. július 01. 22:01

Az AltaVista, amely fénykorában jelentős mennyiségű webtartalmat tudott indexelni és a Google megjelenése előtt igen népszerű volt a korai internetezők körében, július 8-án fog végleg leállni.

Az AltaVista jelenlegi tulajdonosa, a Yahoo, blogbejegyzésben jelentette be a kereső megszüntetését. A cég emellett számos egyéb termékének és szolgáltatásának leállításáról is beszámolt.

A Yahoo 2003-ban tett szert az AltaVistára, a kereső akkori tulajdonosának, az Overture nevű reklámcégnek a megvásárlásával. A leállítást követően, az AltaVista oldalának látogatóit automatikusan átirányítják a Yahoo elsődleges keresőjéhez. Az 1995-ben útjára indított AltaVista mögött álló szoftvert az egykori Digital Equipment Corporation (DEC) nevű amerikai cég kutatólaboratóriumának szakemberei fejlesztették ki.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lilla
2013. július 02. 02:44
DEC, nem DBC ... typo ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!