Szlovén-magyar innovációs fórumot rendeztek Budapesten

2013. május 30. 14:38

A fórumon az érdeklődők tájékoztatást kaptak a szlovén és a magyar kormány innovációs intézkedéseiről, megismerkedhettek a szlovén, illetve a magyar kereskedelemfejlesztési és befektetési ügynökségek, valamint két innovatív vállalat tevékenységével.

2013. május 30. 14:38

Csaknem húsz szlovén és magyar vállalat részvételével innovációs fórumot rendezett a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) együttműködésével szerdán Budapesten. A HITA közleménye szerint a fórumon az érdeklődők tájékoztatást kaptak a szlovén és a magyar kormány innovációs intézkedéseiről, megismerkedhettek a szlovén, illetve a magyar kereskedelemfejlesztési és befektetési ügynökségek, valamint két innovatív vállalat tevékenységével.

Az innováció alapját képező akadémiai kutatások jelentőségéről, szerepéről, eszközrendszeréről az MTA fizikai kutatóközpont, illetve Szlovénia legnagyobb kutatóintézete, a Josef Stefan Intézet munkatársai beszéltek. Az előadások után a megjelent magyar cégek képviselői megbeszéléseket folytattak a szlovén delegáció képviselőivel.

A Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 célja, hogy Magyarországon az évtized végére a kutatás-fejlesztési ráfordítások a jelenlegi 1,2-ről a GDP 1,8 százalékára növekedjenek, és a vállalatok szerepvállalása is nagyobb mértékű legyen – emlékeztet a HITA. Magyarország Szlovéniával folytatott kereskedelme csaknem 1698 millió euró volt tavaly, ami 2,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A magyar áruexport többlete állandó, tavaly az export 160 millió euróval haladta meg  az importot. A hazai kivitel főbb termékei az ásványi és a vegyipari termékek mellett a gépek és villamossági cikkek – áll a közleményben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!