Rektor: A SOTE hitelez az államnak

2011. április 10. 10:29

A Nemzeti Innovációs Hivatal október óta nem fizeti ki a Semmelweis Egyetem pályázaton elnyert kutatási pénzeit, ezért a rektor szerint az egyetemnek szükséges hiteleznie.

2011. április 10. 10:29

Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta: A felsőoktatási intézmény egymilliárd forintot hitelezett az államnak, mivel a pályázatot elnyert kutatási tevékenységeket az egyetem finanszírozta a Nemzeti Innovációs Hivatal helyett.

A NIH tavaly október óta nem fizetett, ezt kellett az egyetemnek megelőlegeznie. Ellenkező esetben a kutatásra már korábban kifizetett összegeket is vissza kell fizetni. A Semmelweis Egyetemnek mindemellett egymilliárd forintos zárolással is számolnia kell. Tulassay Tivadar szerint „jóvátehetetlen károkat okoz a tétlenkedés”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2011. április 11. 07:56
"Átalakul a Hivatal A Kormány 303/2010. (XII. 23.) számú rendelete alapján a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnevezése 2011. január 1-i hatállyal Nemzeti Innovációs Hivatalra változik, és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal ezzel az elnevezéssel működik tovább." vadász elvtárs jó elvtárs, akárkit nem vittek a szu-ba tanulni, csak a szupermegbízható elvtársnők és elvtársak szupermegbízható gyermekeit....
shighhopes
2011. április 10. 22:52
Ez a világraszóló botrány, nem Esztergom, az alkotmányozgatás, meg a vadászgató Semjén Zsolt. No nem baj, aki ért valamihez az ezt látva elmenekül villámgyorsan, ha nem tette meg már régóta és Orbánék nemzetiegyüttműködhetnek majd a nyugdíjasokkal, nyolcelemisekkel és hivatalnokokkal, meg persze azzal a pár féltehetségű seggnyalóval aki helyzetben lesz. Sajnos műteni meg tudományt csinálni nem lehet közmunkaprogramban, de erre majd rájönnek maguktól.
TroppauerH
2011. április 10. 15:08
Ez a NIH sem szeret fizetni akárcsak a NÜF. Egyébként szakmailag nagyon erős a csapat: Dr. Vadász István - innovációs elnökhelyettes Tanulmányok: 1991 – 1993 Oxford Brookes University (Budapest) ? tanfolyam? 1985 – 1987 József Attila Tudományegyetem (Szeged) ? tanfolyam? 1965 – 1971 Leningrádi Villamosmérnöki Egyetem (Leningrád) Lehet , hogy Vadász et. nem tudja átszámolni rubelról a kifizetendő összegeket és ezért "csúsznak" a kifzetések!
Senior
2011. április 10. 11:49
Nem a SOTE-val kéne kib@szni, hanem az eladhatatlan „diplomákat” tömegtermelő "felsőoktatási" intézményeket, karokat, szakokat megszüntetni, de promt. Azok fenntartása mibe kerül? Egy valag „jogász” kettes matúrával fizetősön, 24 helyen van „kommunikáció” szak, stb. mi a bánatnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!